IWC Schaffhausen a MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM uvádí na trh oficiální týmové hodinky.

Zatímco se zraky světa motorsportu obracejí na Floridu na úvodní Grand Prix Miami, IWC Schaffhausen a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team představili vůbec první oficiální týmové hodinky. Hodinky Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition „Mercedes-AMG Petronas Formula One Team“, vyrobené z lehkého a odolného titanu třídy 5, mají černý ciferník s potiskem a luminiscencí v typické zelené barvě týmu Petronas.

IWC Schaffhausen

je od roku 2013 oficiálním inženýrským partnerem týmu Mercedes-AMG Petronas Formule 1,  partnerství zahrnujícího osm šampionátů konstruktérů Formule 1. Generální ředitel IWC Chris Grainger-Herr a šéf a generální ředitel týmu Mercedes-AMG Petronas F1 Toto Wolff oznámili výsledek své nejnovější spolupráce: poprvé ve svém dlouhodobém partnerství IWC vyvinulo oficiální hodinky pro tým. Tyto hodinky bude nosit tým, včetně designérů, aerodynamiků, závodních inženýrů, stratégů a mechaniků.

„Jsme potěšeni, že můžeme představit první oficiální týmové hodinky, které jsme vyvinuli s IWC,“ řekl Toto Wolff, šéf týmu a generální ředitel týmu Mercedes-AMG Petronas Formula 1. „Podtrhuje to ducha jednoty a pocit sounáležitosti v rámci našeho týmu a je důkazem vztahu, který jsme si s IWC vybudovali za poslední desetiletí. Těším se, až uvidím členy týmu nosit hodinky tento víkend na trati v Miami.“

Chris Grainger-Herr, generální ředitel IWC Schaffhausen, řekl:

„Jak kvalitní hodinářství, tak závodění jsou o preciznosti, řemeslném zpracování a výkonovém inženýrství. Ale potom je to lidský faktor – vášeň, láska a oddanost, které dělají rozdíl mezi dobrým a skvělým. Tento pojem dokonale vystihuje naše dlouholeté partnerství s týmem Mercedes-AMG Petronas Formule 1 a toto partnerství oslavíme uvedením nových týmových hodinek v Miami.“

Chronograf je poháněn strojkem kalibru 69385 vyrobeným IWC a je dodáván se dvěma pásky z teletiny a pryže, které lze rychle a snadno vyměnit díky integrovanému systému EasX-CHANGE®. Týmové hodinky je možné zakoupit výhradně online na iwc.com. Na oslavu tohoto nového úsilí ponesou oba týmové vozy  logo IWC na halo závodního vozu W13 pro závod v Miami.

Hodinky Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition „Mercedes-AMG Petronas Formula One Team“

Hodinky Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition „Mercedes-AMG Petronas Formula One Team“ (ref. IW388108) jsou vyrobeny z lehkého a pozoruhodně tuhého titanu třídy 5. Titan nabízí nejvyšší poměr pevnosti k hustotě ze všech kovů a je také široce používán v automobilovém inženýrství k výrobě automobilových dílů vystavených nesmírnému namáhání, jako jsou ventily motoru. Kromě toho je titan také vysoce odolný proti korozi. Po opracování a pískování si povrch zachovává atraktivní našedlý třpyt. Výrazný design doplňuje černý ciferník s potiskem a luminiscencí v charakteristickém zeleném odstínu týmu. Kalibr 69385 vyrobený IWC, chronografový strojek v klasickém sloupcovém designu skládající se z 231 jednotlivých dílů, je viditelný přes zadní stranu ze safírového skla. Obousměrný systém navíjení západky vytváří rezervu chodu 46 hodin. Chronograf je dodáván se dvěma různými pásky: jedním černým embosovaným páskem z teletiny a jedním zeleným páskem z pryže. Díky integrovanému systému EasX-CHANGE® lze řemínky rychle a snadno vyměnit stisknutím tlačítka bez dalších nástrojů. Různé možnosti řemínků a snadná výměna řiní z Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition „Mercedes-AMG Petronas Formula One Team“ plně všestranné sportovní hodinky. Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition „Mercedes-AMG Petronas Formula One Team“ je k dispozici výhradně online na IWC.com. Hodinky jsou navíc způsobilé k registraci v rámci programu péče My IWC a lze využít 6letého prodloužení standardní 2leté mezinárodní omezené záruky.

Zdroj: MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

 

Big Pilot Challenge na golfovém hřišti v Miami