HONDA posiluje vztahy se Scuderia AlphaTauri a Oracle Red Bull Racing

Scuderia AlphaTauri, Oracle Red Bull Racing a Honda upevňují stávající partnerství na zbytek sezóny 2022.

Scuderia AlphaTauri a Oracle Red Bull Racing budou i nadále používat pohonné jednotky, které jsou vyráběny ve spolupráci s Red Bull Powertrains a Honda Racing Corporation (HRC). Pro posílení partnerství budou zavedeny tyto nové dohody:

  • Logo Honda bude zobrazeno na Scuderia AlphaTauri AT03 a Oracle Red Bull Racing RB18 od Velké ceny Japonska Formule 1 Honda 2022 dále.
  • HRC THANKS DAY se bude konat v neděli 27. listopadu 2022. Zúčastní se ho Pierre Gasly a Yuki Tsunoda ze Scuderia AlphaTauri a Max Verstappen a Sergio Pérez z Oracle Red Bull Racing.
  • Vícenásobný vítěz Grand Prix Sergio Pérez převezme roli ambasadora řidičské akademie Honda Racing School (HRS). Pérez zahájí svou roli přednáškou pro posluchače  HRS v listopadu 2022.

 

Franz Tost, šéf týmu, Scuderia AlphaTauri:

„Během let jsme si s Hondou vybudovali úžasný pracovní vztah a je skvělé, že jej můžeme nadále posilovat řadou aktivit, včetně opětovného zobrazení ikonického loga na voze, počínaje Velkou cenou Japonska. Jsme velmi vděční za tvrdou práci Hondy během našeho společného času, která nám umožnila dosáhnout několika umístění na stupních vítězů, stejně jako Pierreova vítězství v závodě v Monze, a doufáme, že tento úspěch bude pokračovat i v budoucnu.“

 

Koji Watanabe, vedoucí útvaru dohledu nad korporátní komunikací, Honda Motor Co., Ltd. a prezident Honda Racing Corporation:

„Logo HRC na přídi a logo Honda na boku závodních strojů obou týmů představují silné vazby mezi Hondou a Red Bull Group. Prostřednictvím technické podpory poskytované HRC bude Honda plně podporovat výzvy, kterým tyto stroje čelí, aby se staly „nejrychlejšími na světě.“ Velmi nás těší, že tyto stroje budou představeny na japonské Grand Prix F1, kde Honda je v roli titulního sponzora. Podporujte dva týmy Red Bull Group, které soutěží s pohonnými jednotkami nabitými technologiemi Honda.“

 

HONDA RACING CORPORATION (HRC)

Honda Racing Cooperation (HRC) je dceřiná společnost společnosti Honda založená v roce 1982, která má na starosti provozování motoristického sportu společnosti Honda. Její historie začala v motocyklových kategoriích vývojem a výrobou pro vlastní tovární tým a také vývojem/prodejem závodních vozů/motocyklů/motorů a dalšího příslušenství pro své zákaznické týmy. HRC dosud dosáhlo více než 800 vítězství v Grand Prix motocyklů s 25 tituly konstruktérů a 20 tituly jezdců ve své nejvyšší kategorii a také získalo řadu titulů v kategoriích, jako je trial a motokros. Od roku 2022 se HRC účastnilo automobilových závodů, což znamená, že nyní plně řídí širokou škálu závodních aktivit společnosti Honda.

 

Zdroj: Scuderia AlphaTauri