Generální ředitel F1 Chase Carey poskytl aktuální informace o nejnovějším vývoji kalendáře závodů F1 na rok 2020 .

Ačkoli dnes dopoledne bylo oznámeno, že Grand Prix Francie, která se měla konat na konci června, se neuskuteční, věříme plánům na zahájení sezony letos v létě.

Zahájení závodů v Evropě

Zaměřujeme se na odstartování závodů v Evropě během července, srpna a začátkem září, přičemž první závod by se uskutečnil v Rakousku ve dnech 3. – 5. července. V září, říjnu a listopadu by proběhly závody v Eurasii, Asii a Americe, zakončení sezóny v prosinci v Bahrajnu před tradičním finále v Abú Dhabí, které by završilo 15-18 závodů.

Finální kalendář zveřejníme, jakmile to bude možné.

Očekáváme, že první závody proběhnou bez přítomnosti diváků, ale doufáme, že fanoušci budou součástí našich akcí, až se posuneme v časovém programu dále. Musíme ještě rozpracovat řadu otázek, jako jsou postupy pro týmy a naše další partnery působící v každé zemi.

Zdraví a bezpečnost všech zúčastněných bude i nadále prioritou a budeme pokračovat, pouze  budeme-li  přesvědčeni, že máme spolehlivé postupy pro eliminaci rizik i možných problémů.

FIA, týmy, promotéři a další klíčoví partneři s námi na těchto krocích spolupracovali a chceme jim poděkovat za veškerou podporu během této neuvěřitelně náročné doby. Zároveň velice oceňujeme, že týmy nás podporují a zároveň vynakládají obrovské úsilí na vývoj ventilátorů na pomocpacientům s  COVID-19.

Zatímco jsme se posouvali vpřed s plány na roku 2020, intenzivně jsme také pracovali s FIA a týmy na posílení dlouhodobé budoucnosti Formule 1 prostřednictvím řady nových technických, sportovních a finančních předpisů, které zlepší soutěživost a chování na trati a učiní z něj zdravější záležitost pro všechny zúčastněné, zejména zabýváme-li se problémy způsobenými pandemií COVID-19.

Všechny naše plány se samozřejmě mohou změnit, protože stále je mnoho problémů, které je třeba řešit, a my všichni čelíme neznámému viru. Našim přáním je, aby svět byl opět takovýjako dříve, přesto si uvědomujeme, že je třeba tak učinit správným a nejbezpečnějším způsobem. Těšíme se, že naším úkolem bude opět umožnit našim fanouškům bezpečně sdílet vzrušení z Formule 1.

 

Zdroj: https://www.formula1.com