From Beaches to Outback: Ricciardo cestuje po Austrálii na F1 Road Trip.

Australský pilot Formule 1 a vítěz Velké ceny Daniel Ricciardo učinil vzrušující návrat do kokpitu Oracle Red Bull Racing před nadcházející Velkou cenou Austrálie v Melbourne. Aby si  Daniel Ricciardo vyzkoušel jedinečné podmínky své domovské země, vzal  vítězný vůz RB7 F1 na výlet po těch nejnáročnějších australských terénech. Výlet byl zaměřen na zvládnutí drsných podmínek a získání náskoku před svými soupeři:

  • Oracle Red Bull Racing vyslal Daniela Ricciarda na off-track road trip napříč Austrálií, aby zvládl jedinečné australské podmínky, od pláží až po vnitrozemí. RB7 p projížděl ikonickými australskými lokacemi, od Broken Hill po Sea Cliff Bridge, až do domova australských Supercars v Bathurstu.
  • Tým pozval místní závodní experty, šampiona Supercars Shanea Van Gisbergena, legendy enduro motorsportu Tobyho Price a Daniela Sanderse a akrobatického pilota Matta Halla, aby pomohli Ricciardovi testovat vůz v nejtěžších podmínkách Austrálie.
  • Výlet začal na Divokém západě, než jsme zamířili do dobytčí stanice ve vnitrozemí, kde Daniel Sanders učil Ricciarda, jak se orientovat ve slavném australském býčím prachu. Následoval rychlý pit stop ve vnitrozemí města Broken Hill, než se Daniel Ricciardo setkal s akrobatickým pilotem Mattem Hallem na ikonickém mostě Sea Cliff Bridge na jižním pobřeží NSW, kde si vyzkoušel ovladatelnost v zatáčkách.
  • „Není nic, co by se vyrovnalo australským podmínkám; užili jsme si spoustu legrace, když jsme projížděli vnitrozemím a prohnali se přes most Sea Cliff Bridge,“ řekl Ricciardo.
  • Výlet skončil na nejslavnějším australském závodním okruhu Mount Panorama, kde Shane Van Gisbergen vedl RB7 po trati ve svém Red Bull Ampol Camaro, čímž dal dominantnímu vozu F1 ochutnat nejzrádnější okruh Austrálie.
  • Ricciardo prozradil: „Po svém prvním závodě Red Bull Road Trip v San Franciscu jsem vždy chtěl mít příležitost to udělat v Austrálii.“ pokračoval: „Být zpátky doma, vzít RB7 přes australské vnitrozemí a sdílet to nejlepší, co Austrálie může nabídnout světu; jak lépe oslavit svůj první podnik F1 doma od návratu do Oracle Red Bull Racing.“
  • Tým Oracle Red Bull Racing bude soutěžit na Rolex Velké ceně Austrálie Formule 1 od 30. března do 2. dubna 2023. Daniel Ricciardo se těší, že se vrátí před domácí publikum v Albert Parku a říká:

„Australští fanoušci vždy přinášejí spoustu energie a těším se, že uvidím fanoušky F1 v Melbourne. Trať vypadá skvěle a já doufám, že náš průzkumný road trip poskytne týmu výhodu, kterou potřebují.“

Oracle Red Bull Racing Road Trips

Oracle Red Bull Racing Road Trips křižoval zeměkouli z USA do Nizozemska, Jižní Afriky, České republiky a nyní dolů do Austrálie, přičemž Danielova cesta domů se konala před jeho první Grand Prix Austrálie od posledního návratu k týmu v loňském roce.

Zdroj: Red Bull Content Pool News

 

 

Formule 1 – ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX 31.3-2.4.2023