Formule 1: Předsezonní testování Bahrain International Circuit – tým BWT Alpine F1

BWT ALPINE F1 TEAM pokračoval v přípravě na Mistrovství světa FIA FORMULA 1 2023, protože ve čtvrtek začalo předsezónní testování na Bahrain International Circuit

Hlavním cílem čtvrtečního programu bylo zajistit, aby všechny systémy na A523 fungovaly podle očekávání, a vytvořit konzistentní základnu, která bude fungovat po zbytek testu.

Pierre Gasly se v dopolední části ujal povinností pilota jako první – svůj program hladce dokončil s 60 koly  –  Esteban Ocon usedl do vozu pro odpolední a večerní část na okruhu 5,412 km, když dokončil 53 kol.

Čtvrtek byl druhým výjezdem A523 na trať v sezóně poté, co tým minulý týden dokončil svůj shakedown v Silverstone s omezením na 100 km.

MATT HARMAN, TECHNICKÝ ŘEDITEL, BWT ALPINE F1 TEAM

„Je skvělé být zpět v Bahrajnu na předsezónním testování, což je pro všechny týmy zásadní čas při přípravě vozů na nadcházející sezónu. To, co je během těchto tří dnů nejdůležitější, jsou najeté klilometry a vybudování konzistentní platformy, ze které lze pracovat při shromažďování užitečných dat. Jsme spokojeni s tím, jak se náš dnešní den vyvíjel, když Pierre jel ráno a Esteban odpoledne. Náš program se zaměřil na charakterizaci našeho aerodynamického balíčku, pochopení mechanické rovnováhy na voze a sestavení přesného a konzistentního nastavení, které nám umožní pokračovat v budování našich znalostí před příštími dvěma dny. Všechny naše systémy fungovaly podle očekávání, jezdci poskytovali podobnou zpětnou vazbu v průběhu relací, a to znamená, že jsme připraveni pokračovat v učení v pátek s Estebanem v autě ráno a Pierrem odpoledne.

Zdroj a foto: BWT ALPINE F1 TEAM

Formule 1 – kalendář závodů 2023