Toto Wolff bude vyučovat v programu MBA Harvard Business School

Toto Wolff, spolumajitel, generální ředitel a šéf týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, byl jmenován výkonným členem na Harvard Business School, kde bude působit jako hostující lektor po boku profesorky Anity Elberse. Díky této roli bude Wolff sdílet poznatky o vysoce výkonném vedení, organizační kultuře a osobní efektivitě získané v jednom z nejkonkurenceschopnějších průmyslových odvětví na světě se studenty MBA školy.

Toto Wolff

Wolff, bývalý závodní jezdec, který se stal investorem, se stal jedním z nejúspěšnějších lídrů světového sportu a během deseti let u kormidla dovedl tým Mercedes k osmi mistrovstvím konstruktérů Formule 1 a sedmi mistrovstvím jezdců. Wolffovo partnerství s Harvard Business School podpoří její poslání vzdělávat a inspirovat lídry zítřka.

Toto Harvard Visit – Paul Ripke

Anita Elberseová

Během sezóny F1 2021 získala profesorka Harvard Business School Anita Elberseová přístup do zákulisí týmu Mercedes, aby mohla sledovat, jak se na závody připravovaly, jak se  v nich závodilo a jak analyzovali  výkony v závodech. Výsledkem byla případová studie Harvard Business School s názvem „Toto Wolff a Mercedes Formula One Team“, s jejíž výukou studentů MBA  Wolff od té doby pomáhal na akademické půdě.

Number One in Formula One

Tato dvojice také spolupracovala na populárním článku Harvard Business Review ‚Number One in Formula One‘, ve kterém profesorka Elberseová destilovala Wolffovu filozofii vedení do šesti lekcí, aby pomohl manažerům rozvíjet kulturu vítězství. V lednu 2024  Wolff a Elberseová společně poskytnou průkopnický krátký kurz pro studenty prvního i druhého ročníku MBA „Mercedes F1: Vedení vysoce výkonného týmu“.

„Cítím se velmi poctěn a privilegován, že mohu pokračovat ve spolupráci s neuvěřitelně bystrými mladými mozky na Harvardu,“ poznamenal Wolff. „Kdykoli vstoupím na univerzitu, inspiruji se zvědavostí a ambicemi studentů a odcházím nabitý zvláštním učebním prostředím, které vytvářejí společně s vynikající fakultou.“

Toto Harvard Visit – Paul Ripke

„Velmi se těšíme, až Tota přivítáme zpět na kampusu,“ řekla Elberse. S Totem na palubě jsem si jistá, že dokážeme zásadním způsobem změnit vývoj lídrů zítřka.“

Program Executive Fellows Harvard Business School

Program Executive Fellows Harvard Business School má za cíl vytvořit komunitu praktiků, kteří spolu se svými partnery z fakulty přispívají škole prostřednictvím bohatého souboru aktivit.

„HBS má to štěstí, že může těžit z tohoto dynamického partnerství Anity a Tota; Jsem přesvědčen, že to pro studenty bude velkolepý zážitek,“ řekl profesor Len Schlesinger, předseda fakulty.

Toto Harvard Visit – Paul Ripke

 

Toto Harvard Visit – Paul Ripke

Zdroj: Mercedes AMG-PETRONAS Formula One Team