Debut ALPINE A110 SASTRUGA  v Monaku

  • ALPINE A110 SASTRUGA dnes vůbec poprvé pojede ve slavných ulicích Monte Carlo se záložním pilotem BWT ALPINE F1 TEAM Oscarem Piastrim
  • Automobily ALPINE spolupracovaly s týmem BWT ALPINE F1 TEAM a kolektivem umělců s umělou inteligencí na návrhu uměleckého vozu, který je inspirován závodním dědictvím značky a hluboce zakořeněnou DNA v Alpien.
  • FERNANDO ALONSO a ESTEBAN OCON se očividně setkají a poprvé uvidí A110 SASTRUGA naživo poté, co byla světu odhalena minulý měsíc a na Pařížském veletrhu moderního a současného umění
  • Prvky práce provedené Alpine budou k vidění během víkendu Velké ceny Monaka

A110 Sastruga

Alpine s potěšením oznámilo, že jeho A110 Sastruga bude dnes debutovat ve světoznámých ulicích Monte Carla, když se vydá na svou vůbec první aktivní jízdu v rukou záložního pilota týmu BWT Alpine F1 a vycházející hvězdy týmu Oscara Piastriho.

Alpine A110 Sastruga, která byla odhalena minulý měsíc na veletrhu moderního a současného umění v Paříži, je jedinečným uměleckým crossoverem mezi Alpine Cars, její tým Formule 1 a renomovaným umělcem s umělou inteligencí Obvious.

A110 Sastruga se inspiruje sportovními dovednostmi Alpine a využívá kreativní potenciál umělé inteligence (AI) a algoritmů k zobrazení jedinečného imaginárního okruhu s tématikou sněhu na karoserii vozu v ódě na DNA Alpine v Alpách. Sastruga je tvořena erozí sněhu větrem na pevném povrchu, vyznačeném vlnovitými formami.

Další doteky jedinečné práce Obvious je možné vidět u BWT Alpine F1 Teamu během víkendu Grand Prix v Monaku, s uměleckými ukázkami na A522 a jemnými rozdíly v garáži týmu.

Oscar pojede s A110 Sastruga ve čtvrtek před Velkou cenou Monaka ve 12:30 před zraky svých týmových kolegů Estebana Ocona a Fernanda Alonsa.

LAURENT ROSSI, generální ředitel ALPINE:

„V tentýž víkend, kdy si připomínáme 100. výročí narození Jeana Rédélého v Dieppe, jsme velmi rádi, že tento úžasný výtvor poprvé okusí okruh Formule 1. Co je výjimečnější než to dělat tady v Monaku, jehož srdce bije vášní pro motoristický sport, stejně jako náš zakladatel. Alpine má vždy uměleckou, elegantní stránku a sdílíme stejnou uměleckou vizi spojení minulosti a budoucnosti, kreativity s technologií jako Obvious. Pro Alpine je umění dokonalým místem setkání elegance a techniky. Nemůžu se dočkat, až uvidím auto  na Grand Prix Monaka.“

Zdroj: BWT Alpine F1 Team