Christian Lundgaard testuje R.S.18 v Silverstone

Pilot Alpine Academy Christian Lundgaard znovu vyzkoušel vůz Formule 1 na  okruhu v Silverstone.

Devatenáctiletý Dán pilotoval popáté ve své závodní kariéře v rámci jednodenního  testu  vůz Formule 1 RS18 na okruhu v Silverstone. Christian,  který je uprostřed své druhé sezóny FIA Formule 2 s ART Grand Prix – odjel solidní den a dokončil 101 kol kolem místa konání Velké ceny Velké Británie.

Poté, co Christian pilotoval  R.S.18 při dvou předchozích příležitostech v letech 2019 a 2020, strávil úvodní část dne několika kvalifikačními jízdami, než ukončil test simulacemi závodů.

Testy Formule 1 jsou i nadále důležitou součástí tréninkového programu Alpine Academy. Christian se připojil ke svým týmovým kolegům z Akademie Oscaru Piastri a Guanyu Zhouovi, kteří se testů F1 zúčastnili již letos.

CHRISTIAN LUNDGAARD

„Dnes v Silverstone byl velmi klidný den a jsem spokojený s tím, jak vše probíhalo. Podařilo se nám absolvovat velkou část programu, který jsme si naplánovali, a auto se na okruhu v Silverstone  chovalo skvěle. Provedli jsme několik kvalifikačních jízd a simulací závodů, takže je tu ještě spousta času, který bych mohl strávit analyzováním. Řídil jsem R.S.18 dříve, ale s vozem Formule 1 je to vždy skvělé a odnesu si z dnešního dne spoustu poznatků. “

MIA SHARIZMAN, ŘEDITEL ALPINE ACADEMY

„Christian dnes odvedl dobrou práci na R.S.18, když se letos přidal k  Oskarovi a Zhouovi při absolvování testu Formule 1. Christian seděl popáté na sedadle testovacího vozu F1, který předtím řídil R.S.18 a R.S.17, takže dnes šlo hlavně o seznámení se s jedinečností vozu kombinací kvalifikace a vysokých palivových jízd. Zvládl to velmi dobře a s každým testem, který absolvuje, vypadá v autě spokojeněji. Náš testovací program Formule 1 je něco, na co jsme v Akademii velmi hrdí, protože pomáhá připravit naše mladé piloty na to, co se od nich požaduje na nejvyšší úrovni monopostů ve Formuli 1. “

Zdroj a foto: Alpine F1 Team