BWT ALPINE F1 TEAM se spojil s Microsoftem a spustil globální program Race into STEM

  • BWT ALPINE F1 TEAM a Microsoft zahajují závod v programu STEM, aby inspirovaly mladé ženy se zájmem o STEM a motoristický sport ke sdílení zdrojů, které účastníkům umožní věnovat se kariéře v motoristickém sportu.
  • Po úspěšné společné iniciativě při loňské Velké ceně Mexico City se program Race into STEM rozšiřuje tak, aby zahrnoval aktivace na více závodech v sezóně 2024 FORMULE 1 a digitální platformu s bezplatnými aktivitami STEM a videoobsahem s radami od žen pracujících v týmu.
  • Digitální platforma obsahuje učební plán vytvořený ve spolupráci s FIA GIRLS ON TRACK, který zahrnuje možnost získat certifikát.

Program Race into STEM

Tým BWT Alpine F1 Team ve spolupráci se společností Microsoft založili program Race into STEM, globální iniciativu, jejímž cílem je inspirovat mladé ženy, aby se věnovaly svému nadšení a vytvořily cestu pro budoucí kariéru v motoristickém sportu a STEM.

Na základě úspěšné společné iniciativy při Velké ceně Mexico City v minulé sezóně s nadací Technolochicas rozšiřují Microsoft a tým BWT Alpine F1 program Race Into STEM tak, aby zahrnoval aktivity s místními školami na několika závodech v průběhu sezóny Formule 1 2024.

Nově rozšířený program byl oznámen 8. února během akce s Girls on Track UK na London Design & Engineering University Technical College (UTC), kde se studentky zúčastnily různých STEM aktivit společně s ženskými členkami týmu BWT Alpine F1.

Kromě pořádání workshopů STEM a přednášek klíčových osobností pracujících v týmu BWT Alpine F1 bude program Race into STEM zahrnovat novou digitální platformu vytvořenou společností Microsoft s učebními osnovami Girls on Track UK.

Digitální platforma poskytuje mladým lidem bezplatné online zdroje a výukové nástroje, které jsou zaměřeny na další rozvoj znalostí a zájmu o předměty STEM se spojením s motoristickým sportem.

Online platforma bude také hostit interaktivní videoobsah, včetně rozhovorů s týmem BWT Alpine F1, které mladým ženám poskytnou rady a pokyny ohledně různých kariérních cest a toho, jak rozvíjet dovednosti potřebné pro práci ve Formuli 1.

BWT Alpine F1

David Gendry, Viceprezident, obchodní ředitel týmu BWT ALPINE F1 a viceprezident pro komunikaci značky Alpine:

„Po úspěchu pilotní aktivace STEM v Mexico City v loňském roce je skvělé vidět, jak se program rozšiřuje globálně společně se společností Microsoft. Cíle Race Into STEM jdou ruku v ruce s cíli našeho programu Rac(H)er, jehož posláním je inspirovat více mladých žen, aby si splnily své sny o práci v motoristickém sportu. Těšíme se na pozitivní dopad má program Race into STEM, který je zaváděn na vybraných závodech v sezóně 2024.“

Monica Robbinsová, ředitelka pro sportovní partnerství ve společnosti Microsoft:

„Chceme dívkám ukázat, že mohou být čímkoli, čím chtějí být, ať už je to pilotka, inženýrka, mechanička, designérka, stratég nebo vůdčí osobnost. Race into STEM umožní dívkám nahlédnout do fascinujícího a rychlého světa F1, kde jsou dovednosti STEM nezbytné pro úspěch. Doufáme, že tím, že podnítíme jejich zvědavost a sebedůvěru, je můžeme inspirovat k tomu, aby si plnili své sny a ambice v oborech STEM.“

 

Zdroj: BWT Alpine F1 Team