Alpine Racing s.a.s. obnovuje partnerství se společností Mecachrome

Mecachrome francouzská skupina specializující se na přesnou mechaniku a Alpine Racing  s.a.s. podepsali smlouvu na výrobu hlavních komponentů a montáž motorů V6, které budou pohénět vůz týmu  Alpine F1 na trati.

Smlouva mezi Mecachrome a Alpine Racing

Tato čtyřletá smlouva umožní Mecachrome udržet si aktivní roli v motoristickém sportu a Alpine Racing se bude i nadále spoléhnout na dlouholetého partnera.

Tato smlouva zahrnuje řadu služeb, včetně poskytnutí specializované výrobní šarže společností Mecachrome pro vývoj a výrobu hlav válců, klikových skříní válců, rozvodů a skříní hlav válců, jakož i montážní služby pro závodní motory ve FIA mistrovství světa Formule 1.

Mecachrome tak pokračuje ve své více než 20leté historické spolupráci s Alpine Racing.

„Jsme velmi hrdí na obnovení důvěry, kterou projeil Alpine Racing. Díky novým investicím na podporu tohoto vývoje jsou týmy Mecachrome nadále pevně zapojeny, aby přispěly k úspěchu tohoto projektu,“ řekl  Christian Cornille, generální ředitel Mecachrome.

„Spolupráce s historickým partnerem, jako je Mecachrome, je přínosem v našem projektu návratu na nejvyšší úroveň F1. Kontinuita je silnou stránkou tohoto ultrakonkurenčního a neustále se měnícího sportu. Máme spoustu úspěchů, ze kterých se můžeme společně radovat „, dodal Laurent Rossi, generální ředitel společnosti Alpine.

Mecachrome

Skupina Mecachrome je světovým lídrem v oblasti vysoce přesné mechaniky. Již 80 let je Mecachrome klíčovým hráčem v konstrukci, strojírenství, obrábění a montáži vysoce přesných dílů a sestav pro letecký, automobilový, a energetický průmysl. Díky svým odborným znalostem a nejmodernějším technologiím si Mecachrome vydobyl mezinárodní reputaci prvotřídního integrátora pro své zákazníky, mezi které patří: Airbus, Boeing, Bombardier, Dassault, Ferrari, Renault Sport / Alpine, Safran, Stelia, Spirit , Porsche, Rolls Royce. Mecachrome má 11 výrobních závodů po celém světě a zaměstnává více než 2 400 lidí.

http://www.mecachrome.com

 

ALPINE F1 TEAM

Dříve Renault F1 Team, tým závodil ve Formuli 1 od roku 1977, startoval na 400 Grand Prix, vyhrál 35 závodů a získal tituly mistra světa v letech 2005 a 2006. V Mistrovství světa FIA Formule 1 2021 bude pod názvem Alpine s piloty Estebanem Oconem a Fernandem Alonsem za volantem vůbec prvního automobilu A521 Formule 1.