Alpine F1 Team zahajuje svou sezónu 2021

  • Alpine F1 Team představil strategickou vizi svého angažování ve F1 již v sezoně 2021 na Mistrovství světa FIA ve F1.
  • A521 oblékl historické soutěžní barvy Alpine: modrou, bílou a červenou – barvy francouzské a britské vlajky.
  • Esteban Ocon se poprvé objevil v nových barvách týmuPřítomen byl nový ředitel soutěže Davide Brivio po boku generálního ředitele Alpine Laurenta Rossiho a výkonného ředitele Marcina Budkowskiho.
  • Guanyu Zhou zůstane zkušebním pilotem stáje v r. 2021.
  • Alpine F1 Team zdůraznil podporu svých výsadních partnerů: bp Castrol, MAPFRE, DuPont, Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, le coq sportif, a RCI Banque, a nesmíme opomenout i jeho významné dodavatele a partnery na poli technologií.

Alpine F1 Team

Alpine F1 Team oficiálně započal novou éru virtuálním zahájením první sezony svých dějin na Mistrovství světa FIA Formule 1.

Letošní monopost, nazvaný A521, se pyšní perfektním úborem provedeným v barvách modrá, bílá a červená, které jsou synonymem dědictví závodní Alpine. Vůz bude vybaven hnacím agregátem Renault E-Tech 20B V6 1,6 l, projektovaným a vyvinutým ve Viry-Châtillon, kde francouzský výrobce motorů působí ve F1 nepřetržitě již pětačtyřicet let.

A521

A521 vychází z R.S.20, který soutěžil v sezoně 2020. V důsledku loňských změněných předpisů v průběhu pandemie byly hlavní strukturální díly A521 převzaty z loňska. Každý díl, který z tohoto rámce vybočoval, však byl vylepšen, zejména vzadu, což si vyžádala nová pravidla FIA v oblasti aerodynamiky.

 

Luca De Meo, generální ředitel skupiny Renault:

„Spatřit mocné a vzrušující jméno Alpine na voze Formule 1 je skutečnou radostí. Nové barvy, nové osobnosti, ambiciózní projekty: je to nový start založený na čtyřicetileté historii. Spojíme hodnoty autenticity, elegance a kuráže Alpine s našimi znalostmi a zkušenostmi v inženýrství a stavbě podvozku. Je úchvatné být konstruktérem ve Formuli 1. Budeme soutěžit s největšími jmény těchto spektakulárních závodů, pořádaných a sledovaných náruživými nadšenci. Nemohu se dočkat, až sezona začne.”

Luca de Meo

První monopost Alpine F1

První monopost Alpine F1 Team bude svěřen Estebanu Oconovi a Fernandu Alonsovi. Fernando se vrací k Formuli 1 po dvouleté pauze a zamířil do stáje, v níž získal své dva tituly mistra světa v r. 2005 a 2006.

Esteban zahajuje svůj druhý rok v týmu a bude chtít zhodnotit svou úspěšnou sezonu 2020, kdy se poprvé ocitl na stupních vítězů Formule 1 při závodech Grand Prix Sakhir 2020. Tento čtyřiadvacetiletý Francouz zahajuje své čtvrté kompletní tažení v této disciplíně od svých začátků v srpnu 2016.

Tým nyní řídí nová trojice ředitelů, kterou tvoří generální ředitel Alpine Laurent Rossi, výkonný ředitel Marcin Budkowski a Racing Director Davide Brivio. Na svých místech zůstávají Pat Fry a Rémi Taffin jako technický ředitel podvozků a technický ředitel motorů.

Člen Alpine Academy Guanyu Zhou zůstává zkušebním pilotem týmu a současně závodí v mistrovství FIA Formule 2 s UNI-Virtuosi.

Propagačním natáčení v Silverstone

První vůz F1 od Alpine F1 Team vyjede poprvé zítra s Estebanem Oconem při prvním propagačním natáčení v Silverstone, dva týdny před oficiálními předsezonními zkouškami na mezinárodním okruhu v Bahrajnu.

Laurent Rossi:

„Jsme hrdí, že dnes můžeme představit úplně první vůz Formule 1 Alpine F1 Team pro sezonu 2021. Jde o významnou etapu, kterou představuje značka na špici inovací skupiny Renault. Alpine nachází přirozeně své místo v rámci požadavků, prestiže a výkonnosti F1 a my netrpělivě vyhlížíme začátky A521 s našimi piloty – dvojnásobným mistrem světa Formule 1 Fernandem Alonzem a Estebanem Oconem. Náš letošní cíl je jasný: pokračovat ve vzestupu zahájeném loni a bojovat o místa na stupních vítězů. Naší dlouhodobou vizí je umístění Alpine na nejvyšším stupni vítězů F1. Soutěž je součástí naší DNA a nastala vhodná chvíle, aby se barvy Alpine ocitly na vrcholu automobilového sportu, jímž je Formule 1.”

Laurent Rossi

Esteban Ocon:

„Nemohu se dočkat, až zahájím sezonu s vozem A521 v Bahrajnu. Zima byla dlouhá a současně činorodá s mnoha přípravami. Celý tým i já jsme na nadcházející rok připraveni. Zbožňuji nové barvy Alpine a jsem velmi hrdý, že jakožto Francouz mohu vztyčit na voze francouzskou vlajku. Cítím se připraven lépe než loni a myslím, že je to zcela přirozené, neboť zahajuji tuto sezonu po celém zakončeném tažení v r. 2020. Hodlám odstartovat na stejné úrovni jako na konci minulého roku a nevidím žádný důvod, který by mi v tom bránil. Fantastická bude práce s Fernandem, pilotem, jehož obdivuji a jehož osobnost mě již dlouho inspiruje. Těším se na spolupráci s ním a budu ho podporovat, aby tým dosáhl svých cílů.”

Esteban Ocon

Fernando Alonso:

„Jsem velmi šťastný, že se vracím do Formule 1 a že budu spoluvytvářet příští kapitolu Alpine F1 team v této disciplíně. Na svém návratu jsem tvrdě pracoval a cílem je útočit od samého počátku. Usednout poprvé za volant bude povzbuzujícím okamžikem a já doufám, že obě naše místa si budou moci tento okamžik vychutnat. Máme skvělý tým a spolu s Estebanem musíme navázat na loňské úsilí a dosáhnout výsledků. Víme, že sezona bude zjevně velice konkurenční, ale jsme připraveni výzvu přijmout. Vůz vypadá skvěle a já mám krásné vzpomínky na své dny strávené ve Formuli 1 v modré barvě.”

 

Fernando Alonso

Guanyu Zhou:

„Jsem nadšen, že jsem znovu zkušebním pilotem týmu v době, kdy zahajuji svůj třetí rok v Alpine Academy. Je to moje druhá sezona v této roli poté, co jsem byl vývojovým pilotem stáje v r. 2019. Naskýtá se mi tak příležitost podílet se na pokrocích týmu a jedná se o velice cennou zkušenost na dráze, jíž se blížím k F1. Tento post mi umožní pomáhat týmu všude, kde to bude možné, ať na okruzích nebo na trenažéru v Enstone. Tým ve mně vložil důvěru a já mu hodlám poděkovat tím, že se budu po celý rok podílet na vývoji vozu.”

Guanyu Zhou