Ruské „Auto roku 2021“ vyneslo značku Kia na přední příčky v šesti kategoriích

  • Do roku 2027 plánuje Kia představit sedm nových vyhrazených elektromobilů
  • Kia v každoročním ruském soutěžním klání Auto roku 2021 posbírala celkem šest ocenění
  • Modely Carnival, Sorento, K5, Seltos a Picanto se stávají vítězi příslušných tříd
  • Kia si odnesla titul „Oblíbená značka v mainstreamovém segmentu“

V Moskvě byli vyhlášeni vítězové jedné z nejprestižnějších ruských motoristických soutěží roku, kterou je klání „Auto roku 2021“. Na základě online hlasování ruských občanů se na nejvyšší příčky šesti soutěžních kategorií vyšplhala Kia.

 

2021 K5 EX 1.6T FWD

Model Kia Carnival

Model Kia Carnival typu crossover-van, nedávno uvedený na ruský trh, byl označen za vítěze kategorie „MPV“, zatímco modely Kia Sorento a Kia K5 získaly nejvíce hlasů v kategoriích „SUV střední třídy“, resp. „Business class“ (manažerské vozy). Již druhým rokem za sebou překonala Kia Seltos všechny soupeře v kategorii „Kompaktní SUV“; hatchback Picanto ze segmentu minivozů letos získal korunku v kategorii „Vozy do města“, čímž prodloužil sérii vítězství čítající úctyhodných šest let v řadě. Kia vůbec poprvé v historii vybojovala v Rusku titul „Oblíbená značka v mainstreamovém segmentu“.

Kia je již sedmým rokem po sobě nejprodávanější dováženou značkou na ruském trhu; tři roky v řadě zde Kia každoročně dokázala prodat přes 200 tisíc nových vozů. Uvedená značka nedávno překonala milník v podobě 2 milionů vozů Kia prodaných v Rusku od roku 2009 (kdy bylo založeno místní distribuční zastoupení).

Kia Carnival, vítěz kategorie „MPV“, je nejnovějším přírůstkem modelové nabídky značky Kia na ruském trhu. Zbrusu nový model Carnival, vytvořený na základě koncepce crossover-van, spojuje přednosti MPV, crossoveru a manažerského vozu při zachování tak oblíbených vlastností předchůdců s tímto modelovým označením, nyní s novými designovými prvky nejnovějších SUV této značky. Některá z řešení představená zbrusu novým modelem Carnival byla v rámci značky Kia použita vůbec poprvé, a některá jsou dokonce celosvětovou novinkou.

Kia Sorento

Sorento čtvrté generace je klíčovým modelem z nedávno modernizované řady SUV značky Kia. Generační změna vytvořila z vlajkové lodi SUV značky Kia nové srovnávací měřítko z hlediska designu i úrovně výbavy. V dubnu 2021 se pro Sorento rozhodlo nejvíce ruských zákazníků v historii, čímž tento model dokázal, že si titul „Nejlepší SUV střední třídy na ruském trhu“ v tomto extrémně konkurenčním automobilovém segmentu skutečně zaslouží. Uvedené národní ceně předcházelo vícero mezinárodních ocenění, jako např. Red Dot, iF Design, „Zlatý volant“, „Světové ženské auto roku “ a další.

Kia Sorento

Svoji třídu suverénně ovládla Kia K5, a navázala tak na dvojnásobný triumf sedanu Optima. Model K5, uvedený na ruském trhu koncem roku 2020, již několik měsíců vykazuje rekordní hodnoty prodeje a řadí se mezi tři nejprodávanější modely Kia v Rusku.

Kia Seltos

Kia Seltos si již podruhé za sebou odnesla vítězství v kategorii „Kompaktní SUV“. Seltos je mimořádně úspěšným modelem na všech trzích, kde byl uveden, a v roce 2020 dokonce představoval celosvětově druhý nejprodávanější model napříč celou modelovou nabídkou Kia. Kompaktní SUV spojuje rafinovaný design, jízdní schopnosti a nejvyšší úroveň bezpečnosti. Seltos nabízí nejširší výběr prvků výbavy a provedení interiéru ze všech vozů Kia na ruském trhu, a dokáže tak účinně oslovit zákazníky všeho druhu.

2021 Seltos

Kia Picanto

Kia Picanto obsadila první místo v kategorii „Vozy do města“, přičemž vítězná série tohoto modelu se tak protáhla na nevídaných šest let. Model Picanto, jenž je nejoblíbenějším modelem značky Kia hned v několika světových regionech, se rovněž stal oblíbenou volbou ruských zákazníků hledajících vůz ze segmentu mini. Picanto po nedávné modernizaci opět ukázalo záda konkurentům svým stylovým designem, jakožto i vysokou úrovní bezpečnosti a pohodlí.

Soutěž „Auto roku“

Ruská verze soutěže „Auto roku“ je největším průzkumem automobilového trhu v zemi. V období od 1. února do 1. června 2021 odevzdalo do soutěže svůj hlas přes 1,5 milionu lidí. Ruští občané volí online své oblíbené vozy napříč různými automobilovými segmenty – v roce 2021 bylo hodnoceno 23 kategorií zahrnujících všechny modely reprezentované na ruském trhu. Analýzu dat provádí Ipsos, nezávislá společnost zaměřená na výzkum trhu.

Sledujte Kia na Twitteru @KIACzech