Oboustranná uzavírka úseku Koněvovy ulice

Od pondělí 26. 4. 2021 do středy 4. 7. 2021 odstartuje druhá etapa rekonstrukce Koněvovy ulice. Dojde ke kompletní oboustranné uzavírce v úseku Rokycanova-Černínova pro veškerou dopravu.

 

Rekonstruovat se bude vozovka v úseku od ulice Rokycanova směrem nahoru po č. p. 41. Tyto práce si vyžádají úplnou obousměrnou uzavírku Koněvovy ulice a bude znemožněn vjezd do všech objektů.  

Autobusová doprava bude ve směru do centra vedena ulicemi Koněvova, Černínova, Roháčova, Rokycanova a dále po své trase. Ve směru z centra budou autobusy vedeny po objízdné trase ul. Prokopova, Rokycanova, Jeseniova a Zelenky-Hajského, respektive Jana Želivského. Ostatní doprava bude ve směru do centra i z centra vedena po ul. Jana Želivského, Olšanská a Prokopova. „Prosím všechny projíždějící řidiče, aby využili stanovené objízdné trasy přes Želivského, Olšanskou a Prokopovu a ušetřili rezidentní ulice nadměrné dopravní zátěže,“ apeluje Ondřej Rut, místostarosta Prahy 3. S obousměrnou uzavírkou se očekává také vyšší nápor na Seifertovu ulici. „Stejně jako v minulé etapě zde proto bude muset dojít ke zrušení parkování, abychom předešli blokování tramvajové dopravy,“ vysvětluje místostarosta. Koridory pro chodce povedou na chodnících po obou stranách po provizorním  povrchu.

V této fázi budou vyměněny veškeré konstrukční vrstvy ve vozovce do hloubky cca 70 cm. Zároveň budou realizovány nové uliční vpusti včetně napojení na hlavní kanalizační řad do hloubky cca 4 m.

O dalších fázích rekonstrukce Koněvovy ulice budeme včas informovat. Radnice Prahy 3 je v kontaktu se zhotovitelem i investorem, snaží se stavbu usměrňovat a řešit problémy, které by mohly nastat.

Podrobnější informace zde.