Značka DS Automobiles je plně připravena na vůbec první E-Prix v Tokiu

V sobotu 30. března hostí Tokio vůbec poprvé světový šampionát ABB FIA Formula E DS Automobiles a PENSKE AUTOSPORT jsou aktuálně na třetím místě v šampionátu týmů.

Tokio E-Prix

V pořadí jezdců je dvojnásobný šampion Jean-Éric Vergne aktuálně čtvrtý (remíza s třetím soupeřem), zatímco šampion z roku 2022 Stoffel Vandoorne je dvanáctý.

Šampionát Formule E se zapisuje do historie!

Za několik dní 11 týmů přihlášených do šampionátu plně elektrických jednomístných vozů rozzáří ulice japonského hlavního města na trati vedoucí kolem slavného kongresového centra (Tokyo Big Sight) a jeho okolí podél pobřeží. Zbrusu nová 2,5kilometrová trať se skládá z 20 zatáček a slibuje nevídaný a intenzivní závod plný překvapení.

DS PENSKE

je v současné době na třetím místě v šampionátu týmů a spoléhá na všechny přednosti vozu DS E-TENSE FE23 vyvinutého společností DS Performance s očekáváním, že domů přiveze další body.

Mezi klíčové hráče nadcházejícího pátého závodu 10. sezóny Formule E budou patřit dva tovární jezdci francouzsko-amerického týmu. Jean-Eric Vergne, jediný dvojnásobný šampion Formule E, je aktuálně čtvrtý v šampionátu jezdců (bodově nastejno se třetím v pořadí), zatímco šampion z roku 2022 Stoffel Vandoorne je aktuálně dvanáctý.

Jean-Eric Vergne, DS Penske

Tokio E-Prix se pojede v sobotu 30. března v 7:00 SEČ (15:00 místního času).

 

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„Poslední závod v Sao Paulu sice nepřinesl body, v jaké jsme doufali, ale i tak ukázal, že DS E-TENSE FE23 je rychlý! Nyní musíme více využít výkonnosti našeho vozu a našich jezdců. Pouhých 15 dní po Brazílii se ocitáme v další nádherné zemi, v Japonsku, kde mistrovství světa Formule E poprvé zavítá do Tokia. Znamená to tedy nový směr pro všech 11 týmů a skutečnou výzvu pro všechny. V loňském roce jsme na nových místech vždy dosahovali dobrých výsledků. Nyní bychom rádi v této tradici pokračovali a to především díky výkonnosti našich vozů a talentu našich jezdců. Cítíme se sebevědomě!“

Klíčové výsledky od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 109 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 16 vítězství
  • 48 pódiových umístění
  • 23 pole position

O DS AUTOMOBILES

Mezi základní rysy značky DS, která vznikla v roce 2014, patří avantgardní duch a výjimečné dědictví a její ambicí je přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3, DS 4, DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Zdroj: DS Automobiles

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024