Tým Kia Czech startuje do nové sezóny rallye pro alternativní pohony

  • Czech New Energies Rallye se letos koná v termínu od 21. – 22. května 2021
  • Tým Kia Czech budou na jihočeské rallye reprezentovat 3 posádky s modely e-Niro a e-Soul
  • Posádky Kia od roku 2018 nechyběly na žádném tuzemském podniku určeném pro alternativní pohony

Czech New Energies Rallye

Letošní mezinárodní ročník rallye určený pro vozy s alternativním pohonem (E-Rally Regularity Cup), jenž je pořádaný pod záštitou Mezinárodní automobilové federace FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), pokračuje po dubnovém startu ve Španělsku jedinou českou zastávkou v rámci 9. Czech New Energies Rallye v Českém Krumlově.

 

KIA – Czech New Energies Rallye, Èeský Krumlov

Tým Kia Czech

Tým českého importéra značky Kia, který na startovním roštu jihočeské rallye nechyběl od roku 2018, budou během 21. a 22. května reprezentovat 3 posádky s čistě bateriovými modely e-Niro a e-Soul. Českokrumlovské rallye se v letošním roce účastní na 31 vozidel s alternativním pohonem, přičemž 27 z nich je zařazeno mezi plně elektrická vozidla.

Posádky týmu Kia Czech v rámci dvoudenního klání absolvují trať o délce 378 km, přičemž náročné měřené testy s celkem 12 zkouškami pravidelnosti (RS) přesahují distanci 200 km. Všechny přihlášené posádky, tři v oficiálních barvách značky Kia, a jeden soukromý tým, zvládnou na jedno plné nabití akumulátoru ujet 452 km (e-Soul), respektive 455 km (e-Niro) v kombinovaném režimu (dle metodiky WLTP), bez problému by tak zvládly celou jihočeskou rallye odjet bez nutnosti dobíjení.

Závodní posádky Kia Czech od roku 2018 nechyběly na startovním roštu žádné rallye určené pro alternativní pohony pořádané na českém území, dokonce se pyšní účastí na proslulé e-Rallye Monte-Carlo či slovinské MAHLE Eco Rally. V loňském roce získaly 4 týmové posádky 6 hlavních trofejí včetně prvenství v Rally spotřeby v klání 3. ECO Energy Rally Bohemia.

 

KIA – Czech New Energies Rallye, Èeský Krumlov

Tým českého importéra značky Kia se v letošním roce také zúčastní závodů 2. Green Rally Tatry na Slovensku a 4. ročníku ECO Energy Rally Bohemia, které jsou oba součástí Československého poháru.

 

 

Startuje rallye čistých energií Czech New Energies Rallye – Siemens je technologickým partnerem