Posádka DS E-Rally Teamu bojovala v Českém Krumlově o Top ten

Ve dnech 15. a 16. března 2024 se na jihu Čech uskutečnil už 12. ročník průkopnické soutěže v rallye pravidelnosti s vozy na elektrický pohon. Českokrumlovský podnik patří jako jediný z českého kalendáře do světového poháru Bridgestone FIA ecoRally Cup, zároveň byl první soutěží nového ročníku ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally. Soutěže se mezi 33 posádkami zúčastnily i vozy DS3 E-TENSE. Nejúspěšnější z nich skončil těsně za top ten.

Náročná trasa eco Rally s řadou atraktivních novinek

Náročná trasa soutěže s osmnácti měřenými úseky kopírovala loňský formát se slavnostním startem u Jaderné elektrárny Temelín s řadou atraktivních novinek. Zatímco přejímky posádek a soutěžních vozidel proběhly v Českých Budějovicích, celá sobotní etapa zavedla účastníky na tratě soutěže mistrovství světa Central European Rally, kde se na podzim proháněly největší hvězdy světového rallyesportu včetně Sebastiena Ogiera, Kalle Rovanpery, Otta Tänaka či Thierryho Neuvilla.

DS E-Rally Team

Posádka Jan Říha a David Pabiška

Posádka, kterou tvořili motoristický novinář a moderátor Jan Říha a motocyklový závodník David Pabiška po prvním dni soutěže figurovala na celkovém desátém místě mezi posádkami, které bojují i ve světovém poháru včetně zahraničních. Druhý soutěžní den, při kterém soutěžící ujeli víc než 300 kilometrů, znamenal pro stálou posádku nového českého týmu DS e-rally team pokles na celkové 11. místo v hodnocení světového poháru Bridgestone FIA ecoRally Cup a na 16.místo v rámci hodnocení ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally.

Posádka Pavel Bartoň – Zdeněk Tomeš

Druhá posádka DS e-rally teamu Pavel Baroň – Zdeněk Tomeš nasazená do českokrumlovské soutěže skončila v hodnocení světového poháru Bridgestone FIA ecoRally Cup na 17.pozici a v soutěži ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally pak na 19.místě.

Regularity rally

Regularity rally neboli rally pravidelnosti má tradici zejména na jihu Evropy a spočívá v přesném udržování pořadatelem předepsané průměrné rychlosti. Zabydlela se ale i v Českém Krumlově, kde se jezdí od roku 2012. Podnik, který byl původně součástí doprovodného programu tradiční Rallye Český Krumlov, se v průběhu let osamostatnil a napevno zakotvil také ve světovém kalendáři FIA.

 

Futures Contproduct Classic Rally Morava

Příští soutěž ČEZ Mistrovství ČR v ecoRally i s účastí DS e-rally teamu se pojede ve dnech 10. a 11. května v okolí Olomouce jako Futures Contproduct Classic Rally Morava.

Více informací naleznete na sociálních sítích DS Česko a ZDE

    

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3, DS 4, DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

 

Zdroj: DS Automobiles