Pascal Wehrlein a Porsche na stupních vítězů – závod 1 – 2024 HANKOOK MEXICO CITY E-PRIX

  • Pascal Wehrlein z týmu TAG Heuer Porsche proměnil těsnou pole position v suverénní vítězství v úvodním závodě 10. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E v závodě Hankook Mexico City E-Prix 2024.
  • Sébastien Buemi z týmu Envision Racing obsadil druhé místo a nováček týmu Jaguar TCS Racing Nick Cassidy doplnil stupně vítězů a prohlásil: „Můžeme Pascala vyzvat na souboj vpředu.“
  • Světový rekordman a osminásobný zlatý olympijský medailista Usain Bolt mává šachovnicovou vlajkou před více než 40 000 diváky ve vyprodaném hledišti Autódromo Hermanos Rodríguez.
  • Historicky poprvé ve Formuli E jsou vstupenky na příští E-Prix Mexico City k dispozici již nyní, a to se speciální časově omezenou nabídkou.

HANKOOK MEXICO CITY E-PRIX 2024

Pascal Wehrlein z týmu TAG Heuer Porsche předvedl suverénní jízdu a zajistil si první vítězství v sezoně v úvodu 10. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E v Mexico City.

Wehrlein dále upevnil své pověstné schopnosti na Autódromo Hermanos Rodríguez, když vedl od startu a proměnil svou nyní již čtvrtou Julius Bär pole position v Mexiku ve druhé vítězství v závodě v zemi. I když se německo-mauricijský pilot během útoku v režimu ATTACK MODE za žlutých vlajek na celou trať nakrátko vzdal vedení, předvedl své dovednosti a odolnost, než dobře načasovaným předjetím získal zpět své vedení a projel cílem jako první. Wehrleinovo vítězství také potvrzuje úspěch pohonného ústrojí Porsche jako třetího vítěze s motorem Porsche v každém z posledních tří závodů E-Prix Mexico City. Na stupních vítězů se k Wehrleinovi připojili Sébastien Buemi z týmu Envision Racing na druhém místě a Nick Cassidy, nová posila týmu Jaguar TCS Racing, na třetím místě.

Sebastien Buemi, Envision Racing, 2nd position, Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team, 1st position, and Nick Cassidy, Jaguar TCS Racing, 3rd position, on the podium

Dobré výkony předvedli také Maximilian Guenther (Maserati MSG Racing) a Mitch Evans (Jaguar TCS Racing), který sváděl nelítostnou defenzivní bitvu s Jeanem-Éricem Vergnem (DS Penske), který se působivě vyšvihl z 10. na šesté místo. Jake Hughes (NEOM McLaren Formula E Team), Stoffel Vandoorne (DS Penske), obhájce titulu Jake Dennis a Norman Nato (oba Andretti Formule E) také předvedli pozoruhodné výkony, když postupovali skupinou, uzavřeli první desítku a zajistili si body.

Relativně čistý závod byl přerušen až v 9. kole poté, co Robin Frijns narazil do zdi na výjezdu z Foro Sol. K odstranění vozu byl nutý Full Course Yellow, což donutilo Wehrleina odložit útok na tehdejšího lídra Buemiho.

Pascal Wehrlein, č. 94, tým TAG Heuer Porsche Formule E:

„Byl to těžký závod, protože jsme většinu závodu vedli, a to není tak efektivní z hlediska energie, ale každé kolo bylo jako kvalifikační kolo, kdy jsme se snažili maximalizovat rychlost. Viděl jsem za sebou malou chybu, která vytvořila malou mezeru, a myslím, že od té doby to bylo docela pod kontrolou. Moc děkuji svému týmu a děkuji všem fanouškům tady, je vždy skvělé být tady v Mexiku. Je tu skvělá atmosféra. Už teď se těším, až se příští rok vrátím.“

Pascal Wehrlein, TAG Heuer Porsche Formula E Team, 1. místo

Sébastien Buemi, č. 16, tým Envision Racing Formule E:

„Měl jsem tu už čtyři pódia. Teď mi říkají veterán. Byl to hladký závod. Kvalifikace byla opravdu klíčová. Vím, že je docela těžké tady předjíždět, ale měli jsme čistý závod. Pascal byl rychlý, ale slyšel jsem, že je vyšetřován, takže jsem se rozhodl zůstat na druhém místě, a pokud z toho bude něco víc, budu s tím spokojený.“

Sebastien Buemi, Envision Racing, 2. místo

Nick Cassidy, č. 37, Jaguar TCS Racing:

„Je to začátek opravdu pěkné nové kapitoly. V prvním a druhém tréninku jsem měl velká očekávání, nebyl to snadný víkend, ale tým se ke mně po celou dobu choval opravdu úžasně. Doufejme, že je to začátek něčeho skvělého a to je teprve začátek; Byl to skvělý závod. Myslím si, že startovní rošt může být pro Pascala výzvou v dalším vývoji.“

Nick Cassidy, Jaguar TCS Racing, 3. místo

Oznámení o speciálních vstupenkách

V novém vykročení ve Formuli E mají nyní fanoušci šanci zajistit si místo v E-Prix Mexico City 2025 od samého začátku sezóny. Po další vyprodané akci před více než 40 000 diváky je na tento víkend k dispozici omezené množství vstupenek na tribuny za zvýhodněnou cenu pouhých 180 MXN. Tento bezprecedentní předčasný výprodej nabízí fanouškům vzrušující příležitost plánovat dopředu další vzrušující návštěvu Formule E v Mexico City v příštím roce.

Výsledky E-Prix Mexico City 2024 vynesly Wehrleina do čela tabulky jezdců a TAG Heuer Porsche do čela pořadí týmů. Mistrovství světa ABB FIA Formule E se vrací za necelé dva týdny s prvním dvojzávodem sezóny: velmi očekávaným nočním závodem v Diriyah v Saúdské Arábii ve dnech 27. a 28. ledna.

Více informací naleznete ZDE

Zdroj: ABB FIA Formule E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024