Opel Corsa-e Rally na FIA Motorsport Games 2022

  • Druhý ročník mezinárodního klání v mnoha disciplínách se uskuteční ve Francii
  • Na akci se sejde přes 1000 soutěžících ze stovky zemí
  • Ve slalomu budou soutěžící řídit identické vozy Corsa-e Rally

Jako most, který spojuje řadu různých motoristických sportů – tak odborníci vidí akci FIA Motorsport Games, která se poprvé konala v roce 2019. Na prvním ročníku tehdy v italské Vallelunze bojovalo 49 národů o slávu a medaile v pěti disciplínách. Druhé FIA Motorsport Games se uskuteční ve dnech 26. až 30. října 2022 v jižní Francii, soutěžit tam bude více než tisícovka závodníků ze stovky zemí.

FIA Motorsport Games

Program letošních FIA Motorsport Games zahrnuje 17 různých motoristických disciplín. Novinkou v programu je Auto Slalom, tedy slalom automobilů, přičemž organizátoři už od počátku počítali s nasazením elektromobilu. Pro automobilku Opel, která je předním výrobcem elektromobilů, bylo proto nasazení speciálu Corsa-e Rally jako jednotného „nářadí“ pro disciplínu „Auto Slalom“ jasnou volbu.

Opel totiž už několik sezon spolu s německým autoklubem ADAC úspěšně organizuje pohár identických soutěžních elektromobilů ADAC Opel e-Rally Cup a je jedinou automobilkou, která má ve svém portfoliu prověřený soutěžní elektromobil.

Na start slalomu FIA Motorsport Games tým Opel Motorsport nasadí tři identické vozy Corsa-e Rally poháněné elektromotorem o výkonu 100 kW/136 k. Slalom se pojede na známém okruhu Paul Ricard v Le Castellet, kde se jezdí i Grand Prix Francie formule 1.

„Díky mohutnému točivému momentu 260 Nm je Corsa-e Rally mimořádně dynamická a proto je ideální volnou pro nasazení do slalomu,“ říká Jörg Schrott, šéf týmu Opel Motorsport. „Vše nasvědčuje tomu, že FIA Motorsport Games bude opravdu mega akce s širokým mezinárodním zastoupením. Jsme nadšeni, že na této platformě předvedeme potenciál prvního elektrického soutěžního vozu na světě.“

Opel

Opel je jedním z největších evropských automobilových výrobců. Díky masivní elektromobilní ofenzívě je Opel lídrem v trendu snižování emisí CO2. Značku založil Adam Opel v německém Rüsselsheimu v roce 1862 a už v roce 1899 začala společnost vyrábět automobily. Opel je součástí skupiny Stellantis NV, která vznikla v lednu 2021 propojením koncernů Groupe PSA a FCA Group.  Opel (a jeho anglická sesterská značka Vauxhall) je zastoupený na trzích více než 60 zemí světa a krok po kroku vstupuje na další mezinárodní trhy. Opel momentálně implementuje strategii elektrifikace pro zabezpečení svého trvalého růstu a v zájmu naplnění požadavků zákazníků na mobilitu budoucnosti. Do roku 2024 bude každá evropská modelová řada značky Opel zahrnovat elektrickou verzi. Po roce 2028 se Opel bude v Evropě plně soustředit na elektromobily.

 

Zdroj: Opel