Nyck de Vries a tým MERCEDES-EQ FORMULA E je zpět na podiu v Londýně

Výsledek E-Prix London: Nyck de Vries a Stoffel Vandoorne dokončili první závod na druhém a sedmém místě

  • Nyck startoval z devátého místa na startovním roštu a během několika prvních kol se posunul o několik pozic nahoru. Postupně se probojoval na přední pozici a dvěma silnými předjížděcími manévry na Sébastiena Buemiho a Alexandra Lynna si zajistil druhé místo.
  • Stoffel odstartoval závod z P14 na startovním roštu a zlepšil svou pozici v počátečních fázích závodu, posunul se nahoru na bodové umístění. Závod dokončil na P7.
  • Během tohoto dvanáctého závodu ABB FIA mistrovství světa Formule E bylo možné aktivovat útočný režim na delší dobu. Piloti měli na vnější straně zatáčky 16 k dispozici extra energii dvakrát za osm minut místo dvakrát za čtyři minuty, což představovalo další výzvu pro piloty a týmy, pokud jde o management s energií.
  • DS Techeetah (148 bodů) vede týmový šampionát po dvanáctém závodě sezóny před Virgin Racing (146 bodů) a Jaguar Racing (141 bodů). Tým Mercedes-EQ Formula E (137 bodů) je na čtvrtém místě.
  • Třináctý závod ABB FIA  mistrovství světa Formule E se uskuteční zítra, v neděli (čas zahájení 14:04 BST), opět v Londýně.

IAN JAMES, TEAM PRINCIPAL:

„To byl závod! Skvělá podívaná pro každého fanouška. Bylo vzrušující sledovat jakou roli hraje rozvržení tratě, a nakonec to přineslo skvělé závodění. Pro nás jako tým je tento výsledek velmi vítaný s ohledem na několik posledních závodů. Začali jsme den v extrémně obtížných situacích, na mokré trati, která se pro pole ukázala jako obtížná, kdy byl Stoffel na začátku FP2 vyřazen pro aqua planning na jedné z delších rovinek okruhu. Potom se zlepšily povětrnostní podmínky a trať začala vysychat. V kvalifikaci pro naše piloty to přišlo trochu pozdě, protože nemohli plně využít zlepšujících se podmínek. Ukázali, že mají tempo od počátku víkendu, zejména Nyck, který doposud v každém víkendovém závodě zajel velmi rychlé časy. Toto tempo předvedli oba piloti během závodu. Tato trať není obtížná pokud jde o management energie. To nezabránilo našim pilotům, aby mohli předjíždět a probojovat se přes pole. Nyck předvedl hvězdné předjíždění, podařilo se mu dokončit závod na druhém místě na jedné z nejužších tratí Formule E, kterou znám. Stoffel dokázal udělat totéž; ustálení časů na kolo a předjíždění, kde se naskytla příležitost, což pro tým přineslo další dobré body. Londýn nám zatím také znovu ukázal, jak rychle se v průběhu tohoto šampionátu může vše změnit. podařilo se nám získat pozici a snížit rozdíl mezi ostatními týmy v pořadí týmů. Tuto dynamiku přeneseme do zítřka a doufáme, že veškerá tvrdá práce , kterou odvedli v  Brixworthu, Brackley a Affalterbachu  bude odměněna- toto pódium je důkazem úsilí každého v tomto týmu; Děkuji vám!“

S7_London, Saturday, 24th July 2021 – LAT Images

NYCK DE VRIES:

„Je skvělé, že se nám dnes podařilo vrátit se zpět s tímto druhým místem na stupních vítězů. V této části sezóny jsme až dosud zažívali těžké časy, částečně naší vinou, ale byly zde i faktory mimo naši kontrolu. Je opravdu hezké vystoupit na pódium zde v Londýně, zvláště když víte, že se nám podařilo posunout se nahoru z devátého místa na startovním roštu. Je prostě fantastické že jsme mohli odměnit tým za jejich tvrdou práci tak úžasným výsledkem, a navíc v jednom z našich domácích závodů tady v Londýně. “

S7_London, Saturday, 24th July 2021 – Stephen Reuß

STOFFEL VANDOORNE:

„Dnešek byl pro tým dobrým dnem. Nyck skončil na stupních vítězů a já jsem se dokázal propracovat z P14. Všechno to odstartovalo incidentem při druhém ranním tréninku, když jsem měl aquaplaning. Výsledkem bylo kolo. Zkomplikovalo mi to život, protože jsem šel do kvalifikace trochu naslepo. V závodě jsem se dokázal probojovat ze 14. místa na startovním roštu a dostat se na body. To je slušný výsledek vzhledem k mojí výchozí pozici. Nemyslím si, že bychom v závodě mohli dnes dokázat víc. Mezery mezi auty byly nastaveny od začátku  závodu a nakonec jste nemohli získat mnoho pozic. Byl to solidní závod, ve kterém jsme dokázali získat pár bodů. Další šanci budeme mít v zítřejším druhém závodě, a doufáme, že dokážeme uplatnit to, co jsme se dnes naučili. “

 

Zdroj: Mercedes-EQ Formula E Team