Nové řešení Siemens zlepšuje nabíjecí technologii pro eMobility

  • Nové řešení „Plug & Play“ zahrnuje systém Simatic ET 200SP TM ECC PL ST a kalibrační set TM ECC CCS pro pohodlnou kalibraci řídicího systému pro nabíjení.
  • Umožňuje snadný inženýring a snadné uvedení do provozu rychlonabíjecích systémů pro elektrická vozidla.
  • Zajišťuje stabilní proces nabíjení a až o 50 % méně servisních zásahů z důvodu přerušení nabíjení.

Nové řešení Siemens „Plug & Play“

Společnost Siemens představuje výrobcům nabíjecích systémů nové řešení typu „Plug & Play“, které jako první umožňuje kalibraci úrovně signálu Powerline v souladu s CCS (z angl. Combined Charging System) prováděcími pokyny asociace CharIN pro vodivé nabíjení elektrických vozidel.

Řešení zahrnuje řídicí systém pro nabíjení Simatic ET 200SP TM ECC PL ST a kalibrační set TM ECC CCS. Při kalibraci kvality signálu systému pro nabíjení DC CCS pomocí řešení společnosti Siemens, tak není potřeba spektrální analyzátor, což zrychluje a usnadňuje celý proces. To umožňuje výrobcům nabíjecích stanic ušetřit úsilí vynaložené na inženýring a současně jim šetří čas a náklady při uvádění do provozu. Navíc mohou snížit servisní zásahy v případě přerušení nabíjení až o 50 %. Inženýring probíhá v TIA (Totally Integrated Automation) portálu.

Při konstrukci a uvádění nabíjecích systémů do provozu mohou například délky kabelů nebo různé typy materiálů zeslabit síly signálu. To má často negativní vliv na dodržování standardizovaných frekvenčních rozsahů Powerline a ve výsledku to způsobuje přerušení nabíjení z důvodu špatné komunikace mezi elektrickým vozidlem a řídicím systémem nabíjení.

Pomocí kalibračního setu je nabíjecí systém kalibrován podle doporučení asociace CharIN na přenosový výkon 75 dBm / Hz s tolerancí +/- 3 dB, což minimalizuje problémy EMC (elektromagnetická kompatibilita). Nové řešení tak zajišťuje robustní komunikaci mezi vozidlem a nabíjecí stanicí.

Asociace CharIN je organizace zaměřená na podporu globálního standardního systému nabíjení elektrických vozidel.

 

www.siemens.cz