MISANO E-PRIX: zbrusu nové místo pro DS Automobiles a Formuli E

  • Okruh Misano v Itálii bude hostit svou vůbec první E-Prix od 13. do 14. dubna, kdy se pojedou dva závody, které slibují opět velmi těsný souboj
  • Dvojice závodů v Misanu bude tvořit šestý a sedmý závod 10. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E
  • DS Automobiles a její partner PENSKE AUTOSPORT usilují o další bodové zisky, aby se vrátili mezi vedoucí jezdce šampionátu

Misano E-Prix

Po Tokiu je na řadě Misano, které tento víkend hostí svou vůbec první E-Prix, která znamená začátek evropské etapy Formule E. Misano World Circuit Marco Simoncelli je stálá trať, která byla pro Formuli E zkrácena na 3,381 kilometru. Toto rychlé uspořádání s několika dlouhými zatáčkami bude pro 11 týmů na startovním roštu představovat novou výzvu, pokud jde o hospodaření s energií.

DS E-TENSE FE23

Jean Eric Vergne – jediný dvojnásobný mistr světa Formule E – a vítěz titulu z roku 2022 Stoffel Vandoorne budou mít za volantem soutěžního vozu DS E-Tense FE23 k dispozici všechny nástroje k tomu, aby týmu DS PENSKE přivezli domů další body.

První závod v Misanu se uskuteční v sobotu 13. dubna v 15:00 SEČ, druhý závod odstartuje následující den ve stejnou dobu.

25 VERGNE Jean-Eric (fra), DS Penske, DS E-Tense FE23- Photo Joao Filipe / DPPI

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

 „Všechny týmy se budou seznamovat s novým okruhem pro první závod 10. sezóny v Evropě. Misano je trvalá trať se všemi výhodami, které to přináší, pokud jde o přilnavost a kvalitu asfaltu. Je to dokonale hladký povrch, ale největší výzvou bude hospodaření s energií. To je dáno rychlou povahou trati, kde bude klíčová strategie a schopnost efektivně hospodařit s energií. Jsme dobře připraveni, máme velmi rychlý vůz DS E-Tense FE23 a dva skvělé šampiony, kteří ho budou řídit. Cílem je zajet lépe než v posledním závodě v Tokiu a především se vrátit mezi lídry.“

Eugenio Franzetti

Klíčové údaje od vstupu společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 110 závodů
  • 4 mistrovské tituly
  • 16 vítězství
  • 48 pódií
  • 23 pole position

 

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která se zrodila v roce 2014, se zrodila v duchu avantgardy a opírá se o výjimečné dědictví a klade si za cíl ztělesnit francouzské umění cestování. Pozoruhodné produkty, rozpoznatelné francouzské luxusní know-how ve spojení se sadou služeb na míru, to vše nabízí společnost DS Automobiles jedinečný zážitek před každou cestou, během ní i po ní.

Modely DS jsou navrženy pro zákazníky, kteří chtějí vyniknout, kteří chtějí cestovat po světě a užívat si každý okamžik, a kombinují kultivovanost a technologii. S modely DS 3, DS 4, DS 7 a DS 9 nabízí značka DS globální sortiment.

Na základě četných rekordů od svého vstupu do Formule E v roce 2015, včetně dvou titulů v hodnocení týmů a jezdců, je společnost DS Automobiles v čele elektrifikace tím, že již nyní prodává každý ze svých modelů s elektrifikovanou verzí. Pod značkou E-TENSE nabízí DS Automobiles 100% elektrické pohonné jednotky a také plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech 4 kol. Od roku 2024 bude každý nový model uvedený na trh společností DS Automobiles 100% elektrický.

Pro své náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles sadu exkluzivních služeb nazvanou „ONLY YOU, bohatství pozornosti“.

Značka DS působí ve 41 zemích a vytvořila a rozvíjí exkluzivní distribuční síť, která zahrnuje 450 prodejen DS STORES po celém světě.

Sledujte novinky z DS na mezinárodní www.DSautomobiles.com @ds_automobiles

 

PENSKE AUTOSPORT

PENSKE AUTOSPORT je americký závodní tým, který v roce 2007 založil Jay Penske. Tým sídlí v Los Angeles v Kalifornii, což je největší metropolitní trh s elektromobily na světě.

Po mnoha úspěšných letech závodění v IndyCar (2007-2014) se tým chopil přechodu na elektrickou mobilitu a stal se jedním ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Mottem týmu je latinská fráze „E Pluribus Unum“ – což znamená „z mnoha je jeden.

Zdroj: DS Automobiles

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024