Lifestyle Brand CORE jmenovaný hlavním sponzorem THE 2023 CORE DIRIYAH E-PRIX

  • Lifestylová značka CORE se sídlem v Saúdské Arábii je novým hlavním sponzorem 2. a 3. závodu ABB FIA Formule E mistrovství světa
  • 2023 CORE Diriyah E-Prix je dvojzávod, který se koná tento pátek a sobotu (27. a 28. ledna) a představuje debut GEN3 na Blízkém východě – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejefektivnějšího elektrického závodního vozu, jaký byl kdy vyroben.
  • CORE je značka se sídlem v Saúdské Arábii zaměřená životní styl a wellness.
  • 2023 CORE Diriyah E-Prix je jedinou akcí v kalendáři Formule E, která se koná pod reflektory osvětlenými nízkoenergetickou LED technologií

Organizátoři závodů mistrovství světa ABB FIA Formule E v Saúdské Arábii oznámili exkluzivní lifestylovou společnost CORE jako hlavního sponzora 2023 CORE Diriyah E-Prix.

2023 CORE Diriyah E-Prix

2023 CORE Diriyah E-Prix je dvojzávodem tento pátek 27. ledna a sobotu 28. ledna. Bude to debut GEN3 na Blízkém východě – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejefektivnějšího elektrického závodního vozu, jaký byl kdy vyroben.

CORE se jako hlavní sponzor představí na 21-zatáčkovém okruhu dlouhém 2,495 km, který se nachází v historických městských hradbách zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO na okraji saúdskoarabského hlavního města Rijádu. Jako jediný noční závod v kalendáři  ABB FIA Formule E mistrovství světa bude CORE Diriyah E-Prix 2023 osvětlena LED technologií s nízkou spotřebou.

Fanoušci, kteří se zúčastní 2023 CORE Diriyah E-Prix, uvidí dvě ikonická jména motoristického sportu – McLaren a Maserati – poprvé v sestavě na startovním roštu Formule E v Diriyah, kde budou soutěžit s Porsche, Jaguarem a Nissanem mezi 11 týmy a 22. jezdci v  ABB FIA Formule E mistrovství světa.

 

GEN3

GEN3 je obrovským skokem v technologickém vývoji a inovacích s inženýry z FIA a Formule E, kteří posouvají hranice vývoje elektromobilů.

GEN3 je schopen dosahovat maximální rychlosti 200 mph (322 km/h) a je o 53 kg lehčí než GEN2 s menším podvozkem optimalizovaným pro městské závody. Přídavná přední hnací jednotka přidává 250 kW k 350 kW vzadu, více než zdvojnásobuje rekuperační kapacitu předchozího vozu GEN2 na 600 kW, přičemž více než 40 % energie spotřebované v závodě se regeneruje při brzdění.

 

„Velmi nás těší, že můžeme potvrdit, že CORE bude hlavním partnerem pro nadcházející 2023 CORE Diriyah E-Prix, která bude hostit druhý a třetí závod sezóny 9  ABB FIA Formule E mistrovství světa ,“ řekl Carlo Boutagy, zakladatel a generální ředitel společnosti CBX, oficiální promotér 2023 CORE Diriyah E-Prix. „Je skvělé mít takového titulárního partnera spojeného se závodem a nemůžeme se dočkat, až na letošní akci uvidíme vzrušující nové, lehčí a rychlejší vozy GEN3 na trati pod reflektory v Saúdské Arábii.“

„Je pro nás velkou ctí být hlavním partnerem závodů CORE Diriyah E-Prix 2023 pořádaných v historických městských hradbách Diriyah v hlavním městě Saúdské Arábie Rijádu,“ řekl Mohammed Hefni, generální ředitel skupiny CORE. „Prostřednictvím této události světové úrovně pokračuje CORE ve svém závazku hrát roli při realizaci Vize 2030 tím, že přispívá ke zvyšování kvality života jednotlivců a rodin, vytváření pracovních míst, diverzifikaci ekonomické aktivity a zvyšování statusu saúdskoarabských měst. patří mezi nejlepší města na světě.“

Alberto Longo, spoluzakladatel a hlavní ředitel šampionátu, Formule E, řekl: „S velkým potěšením vítáme CORE jako hlavního sponzora  ABB FIA Formule E mistrovství světa 2023 v Saúdské Arábii.  CORE Diriyah E-Prix je vrcholem našeho kalendáře závodů a společně s CORE a našimi váženými místními partnery přivítáme vůbec poprvé globální televizní publikum na neuvěřitelnou podívanou na noční závody vozů GEN3.“

CORE je saúdskoarabská lifestylová značka s mezinárodním dosahem, která provozuje a investuje do kompletní řady vysoce kvalitních lifestylových produktů a služeb. V současné době provozuje CORE Social Wellness Clubs, CORE Food & Beverage, CORE Residences & CORE Adventure & Excursions.

 

Zdroj: FIA Formule E

 

ABB FIA Formula E kalendář závodů na rok 2023