HANKOOK TIRE zajistil titul sponzorství závodů Formule E v Mexiku, Římě a Londýně

  • Nový technický partner ABB FIA Formule E Mistrovství světa , Hankook Tire, bude hlavním sponzorem pěti závodů v sezóně 9 příštího roku
  • Zahájení sezóny v Mexico City, finále sezóny dvojzávod v Londýně a ikonický víkend dvou závodů v Římě jsou závody o titul Hankook Tire v první sezóně partnerství šampionátu
  • Ve Španělsku nyní probíhá předsezónní testování před soutěžním debutem v Mexico City nového vozu Gen3 – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejefektivnějšího elektrického závodního vozu, jaký byl kdy vyroben – s novými pneumatikami Hankook

Hankook Tire hlavním sponzorem pěti závodů E-Prix

Formule E dnes oznámila technického partnera, společnost Hankook Tire, jako hlavního sponzora pěti závodů E-Prix v Mexico City, Římě a Londýně v sezóně 9  ABB FIA Formule E World Championship.

Hankook Mexico City E-Prix 2023

Hankook Mexico City E-Prix 2023, který se uskuteční 14. ledna, je prvním závodem 9. sezóny a soutěžním debutem nového vozu Gen3 – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejúčinnějšího elektrického závodního vozu, jaký byl kdy vyroben.

Jako technický partner mistrovství světa ABB FIA Formule E od sezóny 9 představí Hankook Tire své nové vysoce výkonné závodní pneumatiky pro elektromobily na závodním voze Gen3 s materiály vyrobenými z 26 % udržitelné pryže, která bude na konci roku plně recyklována.

Hankook London E-Prix 2023

Sezónu 9 zakončí 29. a 30. července Hankook London E-Prix 2023, dvojzávodní víkend, který se koná na jedinečném venkovním a vnitřním okruhu v místě konání akcí ExCeL London.

Hankook Rome E-Prix 2023

Před závěrečným víkendem sezóny v Londýně je 2023 Hankook Rome E-Prix, další dvojzávodní víkend který se uskuteční v ulicích Věčného města 15. a 16. července.

 

Jamie Reigle, CEO, Formule E:

„Jako nový technický partner ABB FIA Formule E mistrovství světa dodává Hankook pneumatiky a technologie, které jsou nedílnou součástí úspěchu šampionátu. Díky vysokému výkonu a udržitelnosti, které jsou ústředním bodem závodních pneumatik Hankook vyvinutých na míru pro elektromobily, mohou fanoušci očekávat ještě těsnější a dramatičtější závody kolo na kolo na všech našich okruzích v centru města.

Sooil Lee, prezident a CEO, Hankook Tire & Technology:

„Jsme nesmírně hrdí na to, že jsme hlavním sponzorem tří velmi významných zastávek v nadcházející sezóně Formule E. Zkušenosti ukazují, že veřejnost sleduje zahájení sezóny a finále obzvláště bedlivě. Také dáváme své jméno do dvojzávodu v Římě, kde je možné, že se o  titulu rozhodne.“

Zdroj: FIA Formula E

 

ABB FIA Formula E – kalendář závodů na rok 2023