FORMULE E prohlašuje: „10. sezona startuje“

Formule E dnes představila svou kampaň pro 10. sezónu a odvážně vyhlásila „It’s On“, protože nejkonkurenceschopnější mistrovství světa v motoristickém sportu se vrací do své největší sezóny v historii, která začíná v lednu v Mexico City.

Celosvětová kampaň odstartuje filmem odehrávajícím se v tokijském starožitnictví, které vlastní zarytý fanoušek Formule E. Dějiště zachycuje historický úspěch Formule E, která se stala prvním mistrovstvím světa FIA, které závodí v ulicích Tokia, přičemž 6. závod se tam pojede příští rok v sobotu 30. března.

Formula E uzavřela partnerství s Uncommon Creative Studio

Formula E se v rámci tohoto čtvrtého společného tvůrčího úsilí spojila s Uncommon Creative Studio. Krátký film zahajuje kampaň, která bude probíhat v kultovních centrech měst po celém světě a oslaví desáté výročí šampionátu, který bude zahájen závodem Hankook Mexico City E-Prix 2024 v sobotu 13. ledna.

Ve scénáři filmu se mísí humor a drama, které se prolínají s velkolepými momenty z 9. sezóny a easter eggy pro bystré diváky, kteří přikyvují jezdcům, závodním týmům, výrobcům a obchodním partnerům Formule E.

Formula E

Jeff Dodds, generální ředitel Formule E:

„Kampaň ‚It’s On‘ zachycuje to, čím je Formule E tak výjimečná. Je to víc než jen čára, je to odvážný příslib další sezóny plné dramatu a vzrušení z motoristického sportu. Desátá sezóna je dalším krokem k definování budoucnosti motoristického sportu, protože stanovujeme nové standardy inovací a zároveň ukazujeme náš závazek k udržitelnému a vysoce výkonnému závodění. Jako jediná sportovně certifikovaná společnost s nulovými emisemi uhlíku od svého vzniku jedinečně ukazujeme světu, že vysoce výkonný motorsport a udržitelnost mohou účinně koexistovat.“

Nová sezóna navazuje na loňskou sezónu, která byla dosud nejvyrovnanější v mistrovství světa ABB FIA Formule E. Tituly mistrů světa jezdců i týmů zůstaly ve hře až do samého konce sezóny, přičemž šanci na vítězství měli až do posledního víkendu čtyři jezdci.

Henry Chilcott, marketingový ředitel Formule E:

„S osmi různými šampiony v devíti sezónách a bojem o titul mistra světa, který se v posledních třech sezónách odvíjel až do posledního závodního víkendu, přináší Formule E nejkonkurenceschopnější motoristický sport na světě. V roce našeho desátého výročí oslavuje tato kampaň nelítostně soutěživou DNA našich šampionátů a zve fanoušky motoristického sportu z celého světa, aby si vyzkoušeli Formuli E a viděli, jak vypadá skutečná soutěž. Sezóna 10. Už je to tady.“

Závody Formule E sledovalo v minulé sezóně živě více diváků než kdykoli předtím, v nichž debutovala třetí generace vozu šampionátu, GEN3, která je nejrychlejším, nejlehčím, nejvýkonnějším a nejúčinnějším elektrickým závodním vozem, jaký byl kdy vyroben.

Piloti Formule E posunuli GEN3 na hranici možností a překonali všechny traťové rekordy, včetně nejvyšší maximální rychlosti v závodě a nejvyšší průměrné rychlosti na kolo, s více vedoucími jezdci závodu než kdykoli předtím a trojciferným počtem předjížděných pokusů ve většině závodů, včetně maxima 403 předjetí v americkém závodě v Portlandu v Oregonu.

Zdroj: ABB FIA Mistrovství světa Formule E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024