FORMULE E: kde sledovat první závod sezóny a debut zcela nového závodního vozu GEN3

  • ABB FIA Formule E mistrovství světa se vrací na televizní obrazovky s prvním závodem éry GEN3 – Hankook Mexico City E-Prix 2023
  • K sestavě moderátorů vysílání se připojují nová jména včetně historicky prvního šampiona Formule E Nelsona Piqueta Juniora, Olivera Askewa a Naomi Schiffové
  • Nový palubní kamerový systém poskytne divákům jedinečné úhly na závodech a představí debut nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejefektivnějšího závodního vozu, jaký byl kdy vyroben – GEN3.

Hankook Mexico City E-Prix

Sezóna 9  ABB FIA Formule E mistrovství světa začíná v sobotu (14. ledna) 2023 Hankook Mexico City E-Prix, kde mohou diváci z celého světa vidět soutěžní debut nového GEN3 – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejúčinnějšího elektrického závodní auto, jaké kdy bylo vyrobeno.

Síť více než 40 mezinárodních vysílacích partnerů Formule E bude prezentovat živě a nejdůležitější zpravodajství ve 25 jazycích napříč řadou bezplatných, placených televizních a digitálních platforem v téměř 150 zemích a osloví více diváků než kdykoli předtím.

Formule E bude vysílat hodinové předzávodní show, kterou bude vysílat většina vysílacích partnerů v anglickém jazyce, zatímco mezinárodní vysílací společnosti budou mít vyhrazené pokrytí všech sportovních relací.

V první sezóně éry GEN3 Formule E rozšířila  svůj seznam talentů o bývalého šampiona Nelsona Piqueta Juniora, bývalého jezdce Andretti Formule E Olivera Askewa a bývalou závodní jezdkyni Naomi Schiffovou a připojila se tak k zavedeným hvězdám Dariu Franchittimu a Karun Chandhok. Na soupisce jsou stálice Formule E Nicki Shields, Vernon Kay, Radzi Chinyanganya a komentátor Jack Nicholls.

V úvodním závodě se v komentáři spojí Jack Nicholls s Oliverem Askewem a Karun Chandhok. Nicki a Vernon budou poskytovat aktuální informace z tribun a novinky z pitlane.

Závod bude sledován živě pomocí 32 traťových kamer a 28 dalších kamer, včetně z pohledu pilota; nový grafický vzhled a nejlepší 198 kamer ve své třídě a týmový rádiový systém pro vylepšení diváckého zážitku pro diváky.

KDE SLEDOVAT

MEXIKO: Fanoušci v Mexiku mohou sledovat svůj domácí závod na Fox Sports 3, Claro Sports a A+ a Azteca Deportes. Fox Sports Mexico, Claro Sports a TV Azteca budou na trati, aby divákům přinesly všechny nejnovější příběhy z paddocku.

Claro Sports bude poskytovat vyhrazené zpravodajství o celém závodním víkendu napříč Latinskou Amerikou.

 

EVROPA

FRANCIE: Diváci ve Francii budou moci sledovat dění ze sobotního závodu na L’Equipe.fr a Eurosport 2, zatímco Eurosport Player bude všechny relace živě promítat. La Chaine L’Equipe poběží v sobotu ze záznamu.

NĚMECKO: Oba závody budou živě vysílány na domovské stanici Formule E v Německu, ProSieben. Pokrytí bude zahrnovat 30 minut budování studia s Lisou Hoffmannovou, Eddiem Mielkem a Andreou Kaiserovou. Fanoušci budou moci také vidět volné tréninky a kvalifikaci živě na Ran.de. Tým Ran Racing bude hlásit všechny klíčové příběhy přímo z paddocku.

ITÁLIE: Mediaset’s Channel 20 bude živě vysílat závod v Mexico City, přičemž všechny relace jsou k dispozici živě na SportMediaset.it. Sky Sports bude také živě ukazovat závodní relace napříč platformami Sky Sports s vyhrazeným zpravodajstvím během víkendu.

NIZOZEMSKO: Po úspěšné testovací jízdě Roberta Doornbose s vozem GEN3 budou moci fanoušci v Nizozemsku vidět všechny akce živě na Ziggo Sport Motorsport a ZiggoGO. Eurosport bude také během víkendu poskytovat živé vysílání na lineárních a digitálních kanálech.

Velká Británie: Vernon Kay představí živé vysílání na Channel 4 Sport YouTube. Fanoušci také budou moci sledovat zpravodajství ze závodu na All4. Channel 4 bude závod vysílat v neděli ráno bezprostředně po premiéře britské sítě Formule E: Unplugged. Eurosport 1 bude také živě pokrývat 1. kolo, zatímco Eurosport Player také přinese britským fanouškům ze všech relací speciální zpravodajství.

ZBYTEK EVROPY: V ostatních státech Evropy (kromě Itálie) budou všechny relace živě na lineárních a digitálních platformách Eurosportu. Eurosport bude poskytovat  živé vysílání zahajovacího závodu na Eurosport 2, zatímco všechny relace budou živě vysílány na Eurosport Player. ES Player také poskytne cíl na jednom místě pro všechny závody Formule E.

Úplné podrobnosti o tom, kde sledovat, včetně informací pro všechna území po celém světě, najdete ZDE

Zdroj a foto: FIA Formula E

ABB FIA Formula E kalendář závodů na rok 2023