Formule E – E-PRIX V DIRIYAH: cílem DS AUTOMOBILES je předvést výkonnost svých monopostů

  • Druhý a třetí závod 9. sezóny ABB FIA Formula E World Championship se uskuteční příští pátek a sobotu v Diriyah (Saúdská Arábie).
  • Společnost DS Automobiles a její partner PENSKE AUTOSPORT chtějí předvést výkonnost vozu DS E-TENSE FE23.
  • Za volanty monopostů vyvinutých divizí DS Performance usednou Stoffel Vandoorne, úřadující mistr světa, a Jean-Eric Vergne, jediný dvojnásobný šampion v této disciplíně, který oslaví svůj 100. závod ve Formuli E.

E-PRIX V DIRIYAH

Saúdská Arábie bude hostit E-Prix již popáté od vzniku mistrovství světa ABB FIA Formule E. Závod se bude konat ve dvou částech, první část se uskuteční v pátek a druhá v sobotu.

Po prvním bodu získaném v Mexico City a velmi solidních výsledcích dosažených během testovacích jízd na okruhu Hermanos Rodriguez přistupuje francouzský prémiový výrobce, který v letech 2019 a 2020 získal dva tituly (týmy a jezdci), k nové E-Prix s pevným záměrem předvést výkonnost svých monopostů.

DS Penske- pilot Jean Éric Vergne.Foto: Joao Filipe / DPPI

DS Penske- pilot Stoffel Vandoorne Foto: Joao Filipe / DPPI

 

Tým DS PENSKE

Za volantem vozu DS E-TENSE FE23 vyvinutého divizí DS Performance usedne za stáj DS PENSKE belgický jezdec Stoffel Vandoorne, úřadující mistr světa, a Francouz Jean-Eric Vergne, jediný dvojnásobný šampion v této disciplíně, který tento pátek oslaví svůj 100. závod ve Formuli E.

V soutěži, která je náročnější než kdykoli předtím, bude pro boj o vítězství rozhodující dobrá kvalifikace. Jedno je jisté, díky zkušenostem závodní divize DS Automobiles a talentu svých jezdců má tým DS PENSKE k dosažení tohoto cíle vše potřebné.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„Závod v Mexiku nám ukázal, že devátá sezóna bude silně obsazena velmi kvalitními jezdci a vozy. A to je nesmírně pozitivní, protože motoristický sport by měl ze závodníků vždy dostat to nejlepší. Na naší straně víme, že se musíme zlepšit, a víme, jak na to. Do obou závodů v Diriyah jdeme s vědomím našeho potenciálu a síly.“

 

Klíčové údaje od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 90 závodů
  •  4 vítězné tituly
  • 15 vítězství
  • 44 pódiových umístění
  • 22 pole position

 

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely nová DS 3, DS 4, nová DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 400 showroomů DS STORE.

 

PENSKE AUTOSPORT

PENSKE AUTOSPORT je americká závodní stáj, kterou v roce 2007 založil Jay Penske. Tým sídlí v Los Angeles v Kalifornii, která je největším trhem s elektromobily na světě. Po mnoha úspěšných letech závodění v IndyCar (2007–2014) se tým s nadšením pustil do přechodu na elektromobilitu a stal se jedním ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Mottem týmu je latinská věta „E Pluribus Unum“, tedy „V jednotě je síla“.

 

Zdroj: DS Automobiles

 

ABB FIA Formula E – kalendář závodů na rok 2023