Formule E: E-PRIX Sao Paulo DS AUTOMOBILES se klade ambiciozní cíle!

  • Tuto sobotu bude brazilské Sao Paulo hostit svou první E-Prix.
  • DS Automobiles usiluje po vítězství v Hajdarábádu (Indie) a velmi dobrém druhém místě v Kapském Městě (JAR) o další umístění na stupních vítězů.
  • Jean-Eric Vergne je v současné době na třetím místě v šampionátu jezdců.

E-PRIX Sao Paulo

Již tuto sobotu 25. března 2023 zavítá mistrovství světa ABB FIA Formule E poprvé ve své historii do Brazílie. Šestý podnik 9. sezóny je pro 11 týmů, které se účastní šampionátu 100% elektrických monopostů, netrpělivě očekávanou událostí.

Zbrusu nová trať v Sao Paulu (2,95 km) s dlouhými rovinkami a ostrými zatáčkami by měla být dějištěm vzrušujícího kola, na němž by některý z 22 jezdců mohl vytvořit rychlostní rekord dosavadního ročníku.

Po velkolepém vítězství Jeana-Erica Vergneho v indickém Hajdarábádu a skvělém druhém místě v jihoafrickém Kapském Městě přistupuje značka DS Automobiles i její partner PENSKE AUTOSPORT k tomuto dalšímu závodu s jasným cílem rozšířit svou sbírku trofejí a vylepšit si postavení v celkové klasifikaci.

K dosažení tohoto ambiciózního cíle musí oba vozy DS E-TENSE FE23 bodovat. Úřadující mistr světa Stoffel Vandoorne bohužel zatím neměl příležitost zúročit své mimořádně slibné výkony. Belgický jezdec tak bude mít větší motivaci než kdy jindy, aby v Sao Paulu prokázal veškerý svůj talent.

Tým DS PENSKE

Tým DS PENSKE, který má k dispozici dva velmi výkonné monoposty a dvojici výjimečných jezdců, bude mít v rukávu všechna esa potřebná k tomu, aby tento první brazilský závod ovládl.

Sao Paulo E-Prix bude pro DS Automobiles 95. závodem. Francouzská prémiová značka skupiny Stellantis zůstává v rámci Formule E nejúspěšnějším výrobcem.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„Všechny týmy mistrovství světa Formule E čeká další nový kontinent a další nová trať. Díky městským okruhům rozmístěným po celém světě je tahle soutěž tak okouzlující! Na závod v Sao Paulu jsme měli o něco více času na přípravu. Po vynikajícím únoru, kdy jsme zapsali jedno vítězství a jedno velmi dobré druhé místo, máme velmi vysoké ambice. Chceme zmenšit náskok v pořadí konstruktérů a k tomu musíme naše dva vozy DS E-TENSE FE23 dovézt do čela závodu. A právě proto jsme tady! Uděláme vše pro to, abychom tohoto cíle dosáhli, a to díky obrovskému talentu našich mechaniků, inženýrů a našich dvou skvělých jezdců.“

  

Klíčové údaje od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 94 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 16 vítězství
  • 46 pódiových umístění
  • 21 pole position

Zdroj: DS Automobiles

ABB FIA Formula E – kalendář závodů na rok 2023