Formule E: Dobré výkony mladých jezdců DS Penske na berlínském testu nováčků

  • Test nováčků ABB FIA Mistrovství světa Formule E 9. sezóny se v pondělí uskutečnil v Berlíně
  • Všichni piloti týmu DS PENSKE předvedli dobré výkony za volantem monopostu DS E-TENSE FE23
  • Jezdec Endurance Hypercar Will Stevens a záložní pilot Ferrari Formule 1 Robert Shwartzman zajeli sedmý a 14. nejrychlejší čas testovacího dne

Test nováčků

Po E-Prix Berlína, kde Jean-Eric Vergne obsadil v neděli 23. dubna pěkné třetí místo, se v pondělí konal „test nováčků“ mistrovství světa ABB FIA Formule E. Byl to den měřeného testování pro jezdce bez předchozích zkušeností s Formulí E, jehož cílem bylo identifikovat budoucí talenty v plně elektrické sérii.

Tým DS PENSKE postavil dva vynikající jezdce ze známých týmů: Brita Willa Stevense, aktuálně v kategorii Hypercar mistrovství světa vytrvalostních závodů FIA, a Roberta Shwartzmana: záložního pilota Formule 1 Scuderie Ferrari.

Jezdci týmu DS Penske

Nováčci DS PENSKE, kteří se vypořádali s okruhem na Tempelhofu a zároveň s DS E-TENSE FE23, dokonale dokázali vytěžit potenciál vozu vyvinutého společností DS Performance.

Na konci testovacího dne, kterého se zúčastnilo 23 mladých talentů, skončili Robert Shwartzman na sedmém a Will Stevens na 14. místě.

Eugenio Franzetti, výkonný ředitel DS

„Test nováčků je vždy speciální okamžik. Jednak proto, že testy dávají možnost mladým talentům otestovat extrémně konkurenceschopný závodní vůz, jako je náš DS E-TENSE FE23, který má vlastnosti vyžadující zcela odlišnou techniku jízdy ve srovnání se spalovacím motorem. Ale tyto testy jsou také důležité pro tým, protože nám umožňují získat zpětnou vazbu, rady a návrhy od zkušených mladých jezdců, jako jsou Robert a Will. To vše je velmi užitečné pro vylepšení našeho DS E-TENSE FE23.“

Klíčové údaje od vstupu DS Automobiles do Formule E:

  • 97 závodů
  • 4 mistrovské tituly
  • 16 vítězství
  • 47 pódií
  • 22 pole position

 

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, vedená duchem avantgardy a podpořená výjimečným dědictvím, si klade za cíl ztělesňovat francouzské umění cestování. Pozoruhodné produkty, rozpoznatelný francouzský luxusní savoir-faire, spolu s balíčkem služeb na míru, DS Automobiles nabízí jedinečný zážitek před, během a po každé cestě.Modely DS, které jsou navrženy pro zákazníky, kteří chtějí vyniknout, chtějí cestovat po světě a užívat si každý okamžik, kombinují vytříbenost a technologie. S New DS 3, DS 4, New DS 7 a DS 9 nabízí značka DS globální řadu.

Na základě četných záznamů od svého vstupu do Formule E v roce 2015, včetně dvojnásobných titulů týmů a jezdců, je DS Automobiles v čele elektrifikace, protože již prodává každý ze svých modelů s elektrifikovanou verzí. Pod označením E-TENSE nabízí DS Automobiles 100% elektrické pohonné jednotky a také plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech čtyř kol. Od roku 2024 bude každý nový model uvedený na trh společností DS Automobiles 100% elektrický.Pro své náročné zákazníky připravila společnost DS Automobiles balíček exkluzivních služeb.Značka DS, která působí ve 41 zemích, vytvořila a rozvíjí exkluzivní distribuční síť, která zahrnuje 450 DS STORE po celém světě.

Sledujte novinky od DS mezinárodně na www.DSautomobiles.com @DS_Official

 

PENSKÉ AUTOSPORT

 

PENSKE AUTOSPORT je americký závodní tým založený v roce 2007 Jayem Penskem. Tým má centrálu v Los Angeles v Kalifornii, což je největší samostatný metropolitní trh EV na světě.Po mnoha úspěšných letech soutěží v IndyCar (2007-2014) tým zaznamenal posun k elektrické mobilitě a stal se jedním ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.Mottem týmu je latinská fráze „E Pluribus Unum“ – což znamená „z mnoha je jeden“.

 

Zdroj: DS Automobiles

Náhledové foto: DPPIPRODUCTION

 

BERLÍN E-PRIX: Jean -Eric Vergne získal cenné body