Formule E a Julius Baer obnovují partnerství pro éru Gen3

  • Formule E a zakládající partner, švýcarská soukromá banka Julius Baer, se dohodly na prodloužení víceletého partnerství do konce roku 2026 a do éry Gen3 s novým závodním vozem, novými městy a novým sportovním formátem
  • Partnerství založené na společných cílech udržitelného rozvoje a investic do budoucích generací
  • Julius Baer rozšiřuje partnerství do nového hostitelského města s titulním sponzorem 2023 Julius Baer São Paulo E-Prix

Formule E a zakládající partner mistrovství světa Formule E ABB FIA, Julius Baer, dnes oznámily víceleté prodloužení partnerství do konce sezóny 12 (2026).

Julius Baer a Formule E

Julius Baer je globálním partnerem první světové motoristické série s čistě elektrickým pohonem od uvedení v roce 2014.  V souladu s posláním Formule E urychlit udržitelný lidský pokrok prostřednictvím síly elektrických závodů se Julius Baer zaměřuje na zvyšování povědomí a opatření v oblasti změny klimatu a udržitelného rozvoje.

Julius Baer podporuje šampionát, protože rozšiřuje svou rychle rostoucí globální fanouškovskou základnu a je hlavním sponzorem Julius Baer São Paulo E-Prix, která se koná 25. března 2023. Brazilské město se připojí k Hajdarábádu a Kapskému Městu jako nová hostitelská města závodů ABB FIA Formule E Mistrovství světa v sezóně 9.

 

Philipp Rickenbacher, CEO, Julius Baer:

„Jako jeden ze zakládajících partnerů Formule E od roku 2014 by nemělo být žádným překvapením, že nás stále těší naše úspěšné zapojení do plně elektrické série. S Formulí E nás spojuje průkopnický duch a zájem o inovace a megatrendy, které utvářejí naši budoucnost.

 

Jamie Reigle, CEO, Formule E:

„Julius Baer je od začátku ceněným globálním partnerem Formule E a jsme rádi, že to bude pokračovat s několikaletým prodloužením v éře Gen3. Společně zůstáváme odhodláni urychlit změnu směrem k elektrické budoucnosti a budeme spolupracovat v celosvětovém měřítku při našich závodech, abychom tuto misi uvedli do života.

 

Éra Gen3:

Éra Formule E Gen3 představuje nový vůz, nová města v kalendáři závodů, nové sportovní formáty a zcela nový vzhled s obnovenou identitou značky, která byla odhalena minulý týden.

Předsezónní testování nového závodního vozu Gen3 – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejúčinnějšího elektrického závodního vozu, jaký byl kdy vyroben – začíná ve Valencii příští týden před prvním závodem 9. sezóny v Mexico City 14. ledna.

McLaren a Maserati přibudou v příští sezóně na startovním roštu Formule E. Připojí se k některým z největších jmen v motoristickém sportu včetně Jaguaru, Porsche a Nissanu mezi 11 týmů a 22 jezdců soutěžícími o světové tituly.

 

Aktualizace sportovních předpisů zahrnují návrat k závodění na kola; jezdců nováčků, kteří usedají za týmy v relacích FP1; a plán na zavedení 30sekundového 4kWh „Attack Charge“ na vybraných závodech, který je možný díky vývoji nejpokročilejší baterie pro elektromobily na světě.

V souladu se začátkem éry Gen3, Formule E také odhalila přepracovanou vizuální a zvukovou identitu značky  ABB FIA Formule E Mistrovství světa .

 

Zdroj: FIA Formula E