Formule E a FIA představí na nadcházející Monako E-Prix  nový závodní vůz GEN 3 EVO

  • Nový vůz GEN3 Evo bude představen 25. dubna 2024 v rámci přípravy na 8. závod mistrovství světa ABB FIA Formule E v Monaku
  • Obrovský skok ve výkonu dosažený vylepšením nejlehčího, nejrychlejšího a nejvýkonnějšího závodního vozu Formule E – GEN3.

Odhalení netrpělivě očekávaného závodního vozu GEN3 Evo

Formule E a FIA dnes oznámily, že ve čtvrtek 25. dubna 2024 představí velmi očekávaný závodní vůz GEN3 Evo během exkluzivního večerního představení v rámci příprav na E-Prix Monaka 2024.

Jako evoluce současného závodního vozu GEN3 – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejúčinnějšího elektrického závodního vozu na světě, jaký byl kdy vyroben – je plně elektrický šampionát nastaven tak, aby posunul laťku ještě výše díky závodnímu vozu, který bude v 11. a 12. sezóně jezdci světové třídy v seriálu tlačit na hranici možností.

Monaco E-Prix

GEN3 Evo je nastaven tak, aby poskytoval ještě dramatičtější závody kolo na kolo

S vylepšenými výkonnostními charakteristikami, které zdůrazní roli Formule E a FIA v průkopnických technologiích a udržitelném motoristickém sportu, je GEN3 Evo připraven přinést zásadní změnu v akci na trati.

Jeff Dodds, generální ředitel Formule E:

„Když se připravujeme na představení modelu GEN3 Evo, neuvádíme na trh jen vůz; Pokračujeme v utváření budoucnosti závodění. Tato další iterace je nejen příkladem našeho odhodlání inovovat a posouvat hranice technologií, ale také posiluje náš závazek poskytovat našim fanouškům vzrušující a soutěživé závody. Stanovujeme nové standardy výkonu, které zintenzivní rivalitu na trati a zapojení fanoušků, což nás udrží v popředí globálního motoristického sportu.“

Formula E: Monaco E-Prix

 

Zdroj: ABB FIA Formule E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024