Formule E: 2023 Greenko Hyderabad E-Prix MAHINDRA & MAHINDRA předvádí elektrický výkon a technologii

  • Mahindra & Mahindra dodáí všechny závodní vozy a vozidla pro VIP kola tuto sobotu na vůbec prvním závodě Formule E v Indii, 2023 Greenko Hyderabad E-Prix
  • Nejrychleji zrychlující sériový silniční vůz na světě – Battista od značky Mahindra & Mahindra’s Automobili Pininfarina – se představí hostům na městském okruhu v Hajdarábádu.

Formule E a Mahindra & Mahindra dnes oznámily, že všechny traťové vozy a vozidla pro kola VIP hostů na úvodní E-Prix Greenko Hyderabad 2023, která se koná tuto sobotu, poskytne Mahindra & Mahindra.

Vozy Mahindra & Mahindra XUV4000 a Battista

Výběr elektrických vozidel se bude skládat ze šesti vozů a osmi vozů Mahindra & Mahindra XUV4000 pro VIP kola.  V rámci debutu v Indii Mahindra & Mahindra představuje Battista – čistě elektrické hyper GT od italského výrobce luxusních automobilů Automobili Pininfarina.

Společně předvedou inovace inspirované týmem Mahindra Racing a vyvinuté ve vozech určených pro silniční provoz, čímž urychlí rozvoj elektomobility a budoucnost udržitelné luxusní dopravy.

Tým Mahindra Racing

Jako jeden ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E se Mahindra Racing zúčastnil všech 103 závodů Formule E k dnešnímu dni a zajistil si 24 umístění na stupních vítězů a pět vítězství v závodech.

Greenko Hyderabad E-Prix 2023 bude tento víkend domácím závodem Mahindra Racing, kde tisíce  fanoušků budou povzbuzovat týmové jezdce Lucase di Grassiho a Olivera Rowlanda v novém GEN3 – nejrychlejším, nejlehčím, nejvýkonnějším a nejefektivnějším elektrickém závodním voze všech dob. postavený.

Matt Scammell, obchodní ředitel, Formule E:

„Jsme potěšeni, že můžeme rozšířit náš jedinečný vztah s Mahindra & Mahindra pro tento historicky první závod v Indii. Jejich vozidla předvedou hodnotu, kterou výrobci automobilů vidí ve vývoji špičkové technologie EV v šampionátu, kterou lze přímo přenést do jejich spotřebitelských modelů. Těšíme se na vzrušující, soutěžní debut v Indii a jsme si jisti, že každý v týmu Mahindra Racing udělá vše, co bude v jejich silách, aby pobavil a vzrušil své fanoušky na trati a při sledování televize.

Asha Kharga, předsedkyně Mahindra Racing:

„Jako jeden ze zakládajících týmů Formule E a po závodech po celém světě je to pro Mahindra Racing hrdý okamžik, když se poprvé vracíme domů do Indie, a vidět vozy Mahindra & Mahindra na celé akci bude třešničkou. na dortu. Nastiňuje možnosti technologie race to road, která inspiruje naše elektrická silniční auta.“

Paolo Dellachà, CEO, Automobili Pininfarina:

„Jsme hrdí, že můžeme poprvé představit rekordního lámajícího Battistu v Indii ve spolupráci s našimi přáteli Mahindra & Mahindra z Mahindra Racing. Bude to skutečná oslava našich příslušných inovací, které mají být průkopníkem ve vývoji vrcholu elektrifikovaného výkonu na silnici a na dráze.“

Závodu se zúčastní také vysoce postavení členové Mahindra & Mahindra, kteří projevili podporu svému elektrickému závodnímu týmu, včetně jeho předsedy Ananda Mahindry a  generálního ředitele Anisha Shaha a dalších významných hostů.

V Indii budou přenášet živě všechny soutěžní akce 2023 Greenko Hyderabad E-Prix Star Sports Select 2 a Disney+ Hotstar .

 

Zdroj: ABB FIA Formula E