FORMULA E oznamuje WAE jako oficiálního partnera programu FIA GIRLS ON TRACK

  • WAE je novým oficiálním partnerem iniciativy FIA Girls on Track v mistrovství světa ABB FIA Formule E
  • Očekává se, že se programu během 9. sezóny zúčastní kolem 400 dívek ve věku 12–18 let s nadcházejícími aktivacemi na závodech v São Paulu a Jakartě
  • V posledních pěti sezonách Formule E se zúčastnilo programu více než 1800 dívek
  • Program se rozšiřuje jak o virtuální akce, tak o události ve všech 16 závodech kalendáře 9. sezóny

Formule E dnes oznámila WAE jako oficiálního partnera iniciativy FIA Girls on Track pro sezónu 2022/2023 ABB FIA Formula E World Championship.

FIA Girls on Track

Další akce FIA Girls on Track proběhne během závodního týdne před nadcházející 2023 Julius Baer São Paulo E-Prix v sobotu 25. března a znovu na 2023 Jakarta E-Prix v sobotu 4. června. Úspěšné akce FIA Girls on Track zaměřené na rozmanitost se již konaly při úvodním závodě sezóny, Hankook Mexico City E-Prix 2023 a CORE Diriyah E-Prix 2023.

Program 9. sezóny

Program sezóny 9 zahrnuje více praktických workshopů a zákulisních zážitků než kdy předtím pro dívky ve věku 12 – 18 let, se zaměřením na vzdělávání, rozhovory o kariéře  a přítomnost na všech závodech. Jako současný dodavatel baterií pro zcela nový vůz GEN3 – nejrychlejší, nejlehčí, nejvýkonnější a nejefektivnější elektrický závodní vůz, jaký byl kdy vyroben, zaměří WAE své dílny na proces navrhování a výroby baterií.

Virtuální program včetně online relací také umožní dívkám z celého světa přístup k informacím inspirativních vedoucích žen z celého šampionátu, včetně týmů a partnerů.

Jednodenní  zážitky zaměřené na boj proti genderové nerovnosti v motoristickém sportu a oblasti engineeringu, kde pouze 1,5 % všech profesionálních licencí v motorsportu vlastní ženy, pomáhají inspirovat a vzdělávat dívky o různých rolích, které se jim v motoristickém sportu otevírají.

Dívky, získají exkluzivní přístup do zákulisí dění v den závodu (od vysílání, bezpečnosti a ochrany zdraví, řízení a médií) a příležitost vyslechnout si vedoucí představitelky napříč šampionátem.

Julia Palle, ředitelka pro udržitelnost, Formule E, řekla:

„Těší nás, že máme WAE jako oficiálního partnera programu FIA Girls on Track, který neustále roste v kvalitě a množství lekcí, které poskytuje mladým ambiciózním dívkám, které mají zájem rozšířit své znalosti a lásku k motoristickému sportu a engineeringu. Doufáme, že díky dodatečným virtuálním relacím pro ty na trati se zapojíme s mnohem širší a různorodou skupinou dívek, abychom pomohli rozšířit jejich zájem a budoucí kariérní příležitosti v motoristickém sportu a kolem něj.“

Craig Wilson, CEO, WAE, komentoval:

„Být součástí programu FIA Girls on Track je něco, co nás těší a poskytuje příležitost podělit se s dívkami o poznatky a technologie získané na trati a povzbudit je, aby zvážily engineering jako potenciální kariéru. Doufáme, že vytvořením praktického prvku pro akce a vedení ženskými členkami týmu WAE inspirujeme další generaci engineeringu.“

Zdroj: ABB FIA Formula E