FORMULA E oznamuje integraci do závodní hry Asphalt 8 s uvedením na trh v Brazílii

  • Formula E ve spolupráci s herním vydavatelem Gameloft přináší v roce 2024 do Asphalt 8 – jedné z největších závodních her na světě – tři časově omezené závody.
  • Od tohoto týdne mohou fanoušci sledovat závodní vůz GEN2 v jedinečném asfaltovém zbarvení na trati v Riu de Janeiru od 12. do 25. března na oslavu E-Prix ABB FIA Formule E São Paulo.
  • V rámci integrace Formule E jsou plánovány dva další závody ve světě Asphalt 8.
  • Toto partnerství je strategickým krokem, jak zaujmout a rozšířit fanouškovskou základnu Formule E a spojit vzrušení z elektrických závodů s digitální zábavou.

Videohra Asphalt 8: Airborne

Formule E dnes oznámila svou integraci do videohry Asphalt 8: Airborne uvedením svého závodního vozu GEN2 – ve speciální edici asfaltového zbarvení – pro 6 milionů aktivních uživatelů hry měsíčně.

Uživatelé budou moci závodit s plně elektrickým vozem GEN2 šampionátu na trati v Riu de Janeiru od 12. do 25. března 2024.

Jedná se o první ze tří letošních časově omezených závodů Formule E v Asphalt 8, přičemž GEN2 bude možné hrát na tratích Asphalt 8 „Mnichovské metro“ a „Velká čínská zeď“ v květnu, aby se shodovaly se závody Formule E v Berlíně a Šanghaji.

Účastníci, kteří jsou k dispozici na mobilních zařízeních a PC, budou soutěžit ve výzvách a utkat se na přehnaných tratích s akcenty, rampami a několika trasami, aby se dostali do cíle. Splňte dostatek výzev ve všech třech disciplínách a hráči si vůz GEN2 odemknou natrvalo.

Tato iniciativa byla zahájena v rámci příprav na 4. závod mistrovství světa ABB FIA Formule E, které se uskuteční v sobotu 16. března v živém prostředí brazilského São Paula.

Sanjay Shivaram, programový ředitel pro strategii a média, Formule E:

„Uvedení našeho vozu GEN2 ve hře Asphalt 8 posouvá herní komunitu a fanoušky Formule E o krok blíže k akci a vzrušení z elektrických závodů. Jedinečná kombinace nejsoutěživějších závodů kolo na kolo v kultovních centrech měst ve Formuli E ožívá ve zcela jiné dimenzi. Vzhledem k naší stále mladší, digitálně zdatnější a zvídavější fanouškovské základně je tato iniciativa více než jen herním zážitkem; Je to šance vytvořit další cesty pro fanoušky, aby se spojili se sportem a ponořili se do něj.“

Igor Antonov, viceprezident pro živé hry společnosti Gameloft, řekl:

„V Gameloftu věříme, že v každém z nás je hrdina, který čeká na to, až bude vypuštěn ve virtuálních světech, které vytváříme. Jsme potěšeni, že vám můžeme představit Formuli E, šampionát s posláním, které také nabízí spoustu vzrušení. Nemůžeme se dočkat, až se naši fanoušci ponoří do tohoto zážitku v Asphalt 8 a užijí si každý kousek akce.“

Asfalt 8

Asphalt 8, poprvé vydaná v roce 2013 společností Gameloft, je 10. hlavní hrou v sérii Asphalt s 500 000 aktivními uživateli denně; je to jedna z největších závodních her na světě spolu se svým nástupcem Asphalt 9, která se může pochlubit 15 miliony aktivních uživatelů měsíčně napříč různými tituly.

 

Zdroj: ABB FIA FORMULE E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024