DS Automobiles usiluje o třetí vítězství v Monaku!

  • Dvojnásobný šampion Formule E, jezdec stáje DS Automobiles Jean-Eric Vergne, přijíždí do Monaka jako lídr šampionátu
  • Monaco E-Prix se pojede na celém okruhu Velké ceny Monaka
  • Před víkendem se představila třetí generace vozu Formule E

Mistrovství světa ABB FIA Formule E zamíří již popáté od svého vzniku na nejslavnější městský okruh v motoristickém sportu: do Monaka!

V sobotu 30. dubna bude 22 jezdců soutěže 100% elektrických vozů bojovat v nejslavnějších zatáčkách motoristického sportu, kterými jsou Sainte-Dévote, La Rascasse, Le Casino, La Piscine a další. A vůbec poprvé pojedou po celém monackém okruhu.

Jean-Éric Vergne

Jean-Éric Vergne přijíždí do Monaka po pěti odjetých kolech jako lídr šampionátu. Pro ambasadora DS Automobiles, který je jediným francouzským jezdcem ve startovním poli a v roce 2018 zde zvítězil, bude Monaco E-Prix tak trochu „domácím závodem“ a bude zde usilovat o první vítězství v letošní sezóně.

António Félix da Costa

Loňský vítěz António Félix da Costa se bude snažit vrátit na stupně vítězů a získat co nejvíce bodů do šampionátu.

Z pohledu týmů je DS Automobiles a jeho partner Techeetah v současné době na třetím místě se ztrátou pouhých 14 bodů na vedoucí pozici. Tento rozdíl by se mohl na konci tohoto kola snížit, protože tým je odhodlán potřetí vystoupit na nejvyšší stupeň vítězů.

Monaco E-Prix

Ještě před monackou E-Prix, ve čtvrtek 28. dubna 2022, odhalil promotér šampionátu třetí generaci Formule E (Gen3), která se objeví na startu 9. sezóny a DS Automobiles se s ní zavázala setrvat v šampionátu až do roku 2026. Tato nová formule E připomínající vzhledem stíhačku, která představuje skutečnou technologickou revoluci, bude výkonnější (350 kW oproti dnešním 250 kW), lehčí a bude vybavena předním (250 kW) a zadním (350 kW) pohonným ústrojím, které více než zdvojnásobí rekuperační kapacitu brzd (600 kW oproti dnešním 250 kW).

 

Thomas Chevaucher, ředitel DS Performance a šéf týmu DS Techeetah:

„Monako je závod, který je často plný překvapení, ale my sem přijíždíme s velkým sebevědomím. Jean-Éric Vergne je díky své důslednosti aktuálním lídrem šampionátu a náš tým je nyní na třetím místě. Navíc jsme tu v minulosti dvakrát vyhráli, takže máme vše potřebné k tomu, abychom si vyjeli třetí vítězství!“

Jean-Éric Vergne, vítěz Formule E z let 2018 a 2019:

„Monako je jeden z mých nejoblíbenějších okruhů, zbožňuji ho! Má bohatou historii, fantastický profil se stoupáním, klesáním, rychlými zatáčkami… Ve Formuli 1 není možné předjíždět. Ve Formuli E je však spousta zatáček, kde se předjíždět dá. Je to velmi náročný okruh pro jezdce, který je ale zároveň velmi zábavný pro fanoušky. Už se nemůžu sobotního závodu dočkat!“

DS Automobiles

Značka DS Automobiles zapojená do Formule E od 2. sezóny již přinesla:

 

  • 78 závodů
  • 4 tituly
  • 14 vítězství
  • 39 pódiových umístění
  • 18 pole position

ABB FIA FORMULA E – Kalendář závodů 2022