DS AUTOMOBILES  je připraveno oslavit své výročí ve Formuli E

  • DS Automobiles oslaví příští neděli v Jakartě (Indonésie) svůj 100. závod v mistrovství světa ABB FIA Formule E
  • Společnost DS Automobiles, která působí ve Formuli E od roku 2015 a získala rekordní počet titulů a umístění na stupních vítězů, se etablovala jako nejvíce vyznamenaný výrobce v celoelektrické soutěži.
  • S PENSKE AUTOSPORT, piloty Stoffelem Vandoornem a Jean-Ericem Vergnem je francouzská prémiová značka ze skupiny Stellantis v čele akce v sezóně 9

Výroční závod pro DS Automobiles

Pro značku DS Automobiles a svět Formule E je tento víkend velmi významným výročím. V neděli 4. června 2023 při druhém závodě Jakarty E-Prix odstartuje francouzský výrobce závod Formule E již 100. od začátku jeho zapojení do 100% elektrického šampionátu.

Příběh DS Automobiles

Společnost DS Automobiles vstoupila do soutěže v roce 2015 (sezóna 2) a zapsala se do historie elektrického motorsportu třemi generacemi Formule E. Ve svém 100. závodě získala značka čtyři mistrovské tituly (včetně titulů týmů a jezdců ‚ tituly), 16 vítězství, 47 umístění na stupních vítězů a 22 pole position.

Na oslavu tohoto výročí pojedou úřadující mistr světa Stoffel Vandoorne a Jean-Eric Vergne – jediný dvojnásobný šampion v historii tohoto sportu – s vozem DS E-TENSE FE23 se speciálně vytvořeným nátěrem k této příležitosti. Francouzský pilot , který je také ambasadorem DS Automobiles, bude mít na hlavě helmu v barvách, které oslavují 100 závodů.

Událost bude široce propagována na sociálních sítích s videem obsahujícím svědectví osobností, které sehrály klíčovou roli v dobrodružství DS Automobiles Formula E (včetně Béatrice Foucher, Yves Bonnefont, Alessandro Agag, Jean-Marc Finot, Thomas Chevaucher, Eugenio Franzetti, Jean-Eric Vergne, Stoffel Vandoorne, Antonio Félix Da Costa, Sam Bird a André Lotterer) a další obsah představující skvělé momenty týmu: debutový titul v New Yorku, druhý titul v Berlíně a vítězství v Sanya , Bern, Marrákeš, Monako, Řím, Hajdarábád…

Se dvěma dvojitými tituly (v roce 2019 s Jean-Eric Vergnem a 2020 s Antoniem Félixem Da Costou) a také umístěním na stupních vítězů téměř v každém druhém závodě po dobu téměř osmi let se DS Automobiles etablovala jako nejvíce dekorovaný výrobce ve Formuli E.

Příběh DS Automobiles se stále vyvíjí a není pochyb o tom, že dva závody Jakarty E-Prix 3. a 4. června budou dějištěm dalších skvělých výkonů francouzského týmu!

DS Automobiles 100 races

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„V Jakartě zažijeme historický a dojemný okamžik pro nás všechny. Nejprve bych chtěl poděkovat všem, kteří s takovou vášní a talentem přispěli k této mimořádné události. Oslava 100 závodů ve Formuli E je skutečně milníkem a udělat to s takovým traťovým rekordem, který jsme nashromáždili, je zdrojem velké hrdosti. Před několika lety se společnost DS Automobiles rozhodla vytvořit svou soutěžní odvětví DS Performance a vstoupila do mistrovství světa ABB FIA Formule E. To se ukázalo jako strategická a vítězná volba. Díky našim mnoha vítězstvím nasbíraným v průběhu let značně vzrostla reputace DS Automobiles a získali jsme také technické zkušenosti, které nám pomohly podpořit a urychlit elektrifikaci celé značky. V dnešní době zůstávají jednomístné vozy Gen3 od DS Performance vynikající výzkumnou laboratoří pro přípravu nové generace elektrických silničních vozů. Od roku 2024 budou ve skutečnosti všechna nová auta od DS Automobiles 100% elektrická.“

Klíčové údaje od vstupu DS Automobiles do Formule E:

  • 98 závodů
  • 4 mistrovské tituly
  • 16 vítězství
  • 47 pódiových umístění
  • 22 pole posistion

Zdroj: DS Performance

 

ABB FIA Formula E – kalendář závodů na rok 2023