Domácí vítězství Formule E pro tým Audi v prvním závodě v Berlíně

  • Lucas di Grassi vyhrál první ze dvou finálových závodů
  • Deváté místo a nejrychlejší kolo pro Reného Rasta
  • Audi Sport Team ABT Schaeffler bojuje o oba tituly

Audi Sport ABT Schaeffler

Lucas di Grassi vyhrál první ze dvou finálových závodů mistrovství světa Formule E v Berlíně s Audi e-tron FE07. Pro Audi Sport ABT Schaeffler to byl již třetí triumf před domácím publikem po letech 2018 a 2019.

Trofej pro vítězný tým převzal Julius Seebach, generální ředitel Audi Sport GmbH a zodpovědný za motoristický sport.

„Bylo to důležité vítězství v boji o titul a fantastický začátek berlínského víkendu. Jsem velmi hrdý na celý tým, který předvedl strhující výkon. “

Lucas di Grassi položil základ k vítězství v sobotu již silným výkonem v kvalifikaci. Ze třetího místa na startu dostal pilot  Audi od samého začátku pod tlak dva vozy DS Techeetah Jeana-Érica Vergne a Antónia Félixe da Costy.  Předjel oba šampiony Formule E a poté použil svůj „Attack Mode“ .

Po 38 kolech projel Di Grassi cílovou páskou  0,141 s před Edoardem Mortarou z Venturi Mercedes EQ.

BERLIN TEMPELHOF AIRPORT, GERMANY – AUGUST 14: Lucas Di Grassi (BRA), Audi Sport ABT Schaeffler,(Photo by Carl Bingham / LAT Images)

Lucas di Grassi

„První páteční volný trénink byl obtížný,“ řekl di Grassi po svém dvanáctém vítězství ve Formuli E. „Ale tým přes noc odvedl skvělou práci. Dnes se auto chovalo fantasticky. Díky za to! Poté, co jsem se ujal vedení, už to bylo o tom udržet Eda za sebou. Nebylo to snadné a musel jsem bojovat až do poslední zatáčky, ale vyšlo to. “

Jeho týmový kolega René Rast nadchl fanoušky na tribunách v Berlin-Tempelhof také silným závodem. V úvodním kole německý pilot klesl na 15. místo, ale poté využil svůj režim útoku obzvláště efektivně..

René Rast

„Dostával jsem se dopředu docela dobře,“ řekl Rast. „Ale samozřejmě jsem věděl, že nebudu schopen obhájit pozici, když ostatní piloti použijí své útočné režimy. Mohl jsem dosáhnout lepšího výsledku, kdybych  překonal Lucase. “ Rast skončil devátý a znovu si připsal bod navíc za nejrychlejší závodní kolo.

BERLIN TEMPELHOF AIRPORT, GERMANY (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

Zdroj: AUDI Media Center