CMG bude poprvé vysílat všechny závody Formule E živě v Číně

  • Nové významné víceleté mediální partnerství s čínskou národní vysílací společností CMG „urychlí“ růst fanouškovské základny Formule E na klíčovém trhu
  • Všech 17 závodů v největším kalendáři závodů Formule E v historii se bude poprvé vysílat živě v Číně prostřednictvím CCTV platforem CMG

Partnerství Formule E a CMG

Formule E dnes oznámila největší víceleté mediální partnerství v historii šampionátu s čínskou národní televizí CMG, která poprvé vysílá každý závod sezóny živě.

Nová  smlouva znamená, že všech 17 závodů 10. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E, počínaje E-Prix Hankook Mexico City v sobotu 13. ledna 2024, bude k dispozici živě na CCTV platformách CMG.

Přední sportovní kanály CCTV5 a CCTV5+ budou vysílat závody Formule E, včetně úvodního dvojzávodu v Šanghaji v květnu. Digitální platforma Yangshipin bude také přenášet závody a všechny tréninky a kvalifikace.

Jeff Dodds, generální ředitel Formule E, řekl:

„Pro Formuli E je to ohromné, protože se připravujeme na závod v naší dosud největší sezóně. Poprvé v historii bude každý závod Formule E v Číně vysílán živě na CCTV, největší sportovní platformě v zemi. Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat s CMG jako hlavním novým mediálním partnerem Formule E a zaměřit se na posílení růstu našeho publika v Číně v nadcházejících sezónách.“

Formule E bude poprvé závodit na okruhu Shanghai International Circuit

Formule E bude poprvé závodit na okruhu Shanghai International Circuit, přičemž v sobotu 25. května a v neděli 26. května 2024 se uskuteční dvojzávod. Historicky první závod Formule E se konal v Pekingu v sobotu 13. září 2014, přičemž Sanya a Hongkong dosud hostily celkem sedm závodů v Číně, poslední v březnu 2019.

V mistrovství světa ABB FIA Formule E soutěží dva čínské týmy: Envision Racing a ERT Formula E Team.

Envision Racing

Tým Envision Racing vyhrál v minulé sezóně mistrovství světa týmů ABB FIA Formule E a v seriálu se objevuje také od prvního podniku v Pekingu, kde původně závodil jako Virgin Racing Formula E Team.

Tým ERT Formule E

Od prvního závodu v Pekingu závodí v šampionátu také tým ERT Formula E, původně pod názvem China Racing Formula E Team.

 

Závody Formule E na CCTV platformách v 10. sezóně:

  • Po úvodním podniku sezóny v Mexico City v  sobotu 13. ledna 2024 přichází na řadu první dvojzávod 10. sezóny
  • jediné noční závody pod umělým inovativním a udržitelným LED osvětlením – na městském okruhu obklopujícím památku světového dědictví UNESCO v saúdskoarabském
  • Další zastávkou je intenzivně náročná městská trať v indickém Hajdarábádu,
  • poté se vrátí do karnevalové atmosféry brazilského São Paula.
  • Formule E se zapíše do historie 6. podnikem v sobotu 30. března, kdy se stane prvním mistrovstvím světa v motoristickém sportu, které se bude závodit v ulicích Tokia.
  • Následuje další vizuálně exotické nové místo pro televizní diváky v podobě závodního víkendu dvojzávodu na trati v italském Misanu na severním pobřeží Jaderského moře.
  • Monako, duchovní domov motoristického sportu, je další zastávkou před tím, než sezóna vyvrcholí čtyřmi po sobě jdoucími závodními víkendy dvojzávodů, kde se příběh o titul mistra světa bude s každým závodem jistě měnit.
  • Berlín je první na řadě, se zbrusu novým uspořádáním tratí a udržuje si rekord jako jediné město, které hostí závody Formule E ve všech deseti sezónách.
  • Následuje vrcholná akce v Šanghaji, kde se poprvé představí  Formule E v této zemi.
  • Další zastávkou je Portland v Oregonu, kde 22 jezdců pojede dva závody, aby se pokusili překonat rekord 403 předjetí z loňské sezóny v Portlandu.
  • víkendu 20. července a v neděli 21. července se v Londýně uzavře 10. sezóna mistrovství světa ABB FIA Formule E – ideální poloha pro sportovní fanoušky o víkendu mezi finále UEFA EURO 2024 a zahájením olympijských her v Paříži 2024 v pátek 26. července.

V minulé sezóně se o titulech mistra světa jezdců i týmů rozhodovalo během posledního víkendu sezóny, kdy čtyři jezdci měli šanci získat vytouženou korunu. Brit Jake Dennis byl ultimátním bojovníkem, který získal svůj první titul mistra světa, když závodil za tým Andretti Formule E.

 

Zdroj: ABB FIA Mistrovství světa Formule E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024