Adrien Brody v závodním voze Formule E

Adrien Brody, držitel Oscara a hvězda filmů Pianista, Asteroid City a Succession, včera předvedl  další oceněný výkon za volantem inovativního elektrického závodního vozu Formule E.

Brody, velký fanoušek motoristického sportu, který v New Yorku vyrůstal, nastartoval motor své automobilové vášně závodními dragstery, a chopil se šance vyzkoušet si závodní vůz Formule E GEN3 na trati v Saúdské Arábii, kde se v pátek a v sobotu koná dvojzávod Formule E Diriyah E-Prix.

Adrien Brody ve voze Formule E

Adrien Brody v závodním voze Formule E

Inženýři Formule E, který měl na sobě kompletní závodní kombinézu, boty, rukavice a helmu, spolupracovali s Adrienem, aby se snadno dostal do stísněného kokpitu monopostu GEN3 – nejrychlejšího, nejlehčího, nejvýkonnějšího a nejefektivnějšího elektrického závodního vozu, jaký byl kdy vyroben.

Brody, který dokáže vyvinout rychlost přes 200 mil za hodinu, zkušeně ovládal GEN3 po dvě kola na 2,49 km dlouhé pouliční trati s 22 zatáčkami, která se vine kolem zdí historické památky světového dědictví UNESCO.

Adrien Brody řekl:

„To, že jsme dnes zajeli několik elektrických kol v safety caru Porsche Taycan s více než 700 koňmi, bylo úžasné. Vyrostl jsem na závodech dragsterů a v minulosti jsemzískal nějaké zkušenosti na trati, takže jsem nesmírně vděčný za šanci skutečně řídit Formuli E GEN3 na okruhu Diriyah Street Circuit. Dalo mi to ještě větší uznání a respekt k tomuto sportu a k talentu, dovednostem a soutěživému duchu, který tito jezdci mají. Tyto elektromobily mají tolik točivého momentu a jsou tak neuvěřitelně lehké, takže to vyžaduje opravdu rafinovaný dotek, abyste je projeli zatáčkami a zabránili tomu, aby se kroutili, i když s ním na rovince vystřelíte.“

Mistrovství světa ABB FIA Formule E

Mistrovství světa ABB FIA Formule E je nejkonkurenčnějším motoristickým sportem na světě, kde se obvykle závodí s více než 100 předjetími a o boji o titul v minulé sezóně se rozhodne o posledním víkendu. Diriyah E-Prix 2024 nabízí dvojitý závod závodů v pátek 26. ledna a sobotu 27. ledna, které se konají v noci pod udržitelným LED osvětlením.

 

ABB FIA Formule E

 

Formule E: Kalendář závodů na rok 2024