Českobrodská ulice se zprůjezdní pro veškerou dopravu

Letošní rok byl pro obyvatele Běchovic dopravně náročný. A nejen pro ně – i pro Pražany a mimopražské řidiče, kteří nemohli využívat Českobrodskou ulici v úseku mezi ulicí Ke Třem mostům (Běchovice 2) až po ulici Na Vydrholci (Běchovice 1).

Tato uzavírka znamenala řadu dopravních komplikací a omezení. Technická správa komunikací hl. m. Prahy, a.s. (TSK), proto s dodavatelem (spol. PORR) v průběhu jednotlivých etap hledala prostor pro spojení jednotlivých etap, a tedy i celkové zkrácení celé stavby. To se podařilo, a řidiči se tak vrátí do Českobrodské ulice již tento čtvrtek 27. září v odpoledních hodinách.

 „Díky takto rozsáhlé rekonstrukci byla doprava ve východní a severní části Prahy značně komplikovaná a jsem opravdu rád, že ji řidiči mohou začít využívat už před odjezdem na prodloužený víkend,“ uvedl náměstek pro dopravu Petr Dolínek.     

Rekonstrukce Českobrodské ulice

Rekonstrukce Českobrodské ulice byla zahájena 5. březnu 2018 a předpokládaný termín ukončení byl listopad. V minulých letech prošly opravou dva úseky, a to mezi Rožmberskou a Broumarskou ulicí a v úseku od Broumarské až k zastávce autobusu Lomnická.  

„Přibližně do konce října budou dále probíhat dokončovací práce, především instalace veřejného osvětlení s dílčími lokálními omezeními při instalaci sloupů, ale to nebude dopravu zásadně ovlivňovat,“ uvedl Petr Smolka, generální ředitel TSK, a dodává: „ Ke krácení došlo díky urychlení prací a především spojení dvou etap a dřívější výstavby nového mostu přes Mlýnskou strouhu v etapě sedm, a tím i urychlení prací na poslední etapě v roce 2018. Devátou a desátou etapu máme naplánovanou na jaro příštího roku.“

  

 

Stavba pro rok 2018 byla rozdělena na dvě části, přičemž v jedné se provedla pouze obnova stávající obrusné a ložné vrstvy vozovky (Běchovice 2) a ve druhé došlo k úpravě nivelety komunikace a uličního prostoru.

V rámci rekonstrukce jsou postaveny tři nové mostní objekty:

  • most R081 přes Říčanský potok,
  • most R027 přes Rokytku,
  • most R028 přes Mlýnskou strouhu.
Českobrodská ulice

Vozovky jsou navrženy s asfaltovým povrchem, chodníky a vjezdy budou nově z betonové zámkové dlažby, přičemž chodníky jsou v barvě šedé a vjezdy v barvě červené (zátěžová dlažba). Lokálně jsou chodníky s asfaltovým povrchem a v zástavbě s povrchem ze žulové mozaiky. V rámci rekonstrukce jsou upraveny i zastávky MHD Běchovice, nové osvětlení a odvodnění komunikace.