České aerolinie po více než 1,5 měsíci obnovují provoz z/do Prahy

V pondělí 18. května 2020 plánují České aerolinie, člen skupiny Smartwings Group, po více než jednom a půl měsíci od dočasného pozastavení provozu obnovit lety mezi Prahou a vybranými městy. Mezi první destinace, kam budou letadla směrovat z/do Prahy v tomto měsíci, patří Amsterdam, Frankfurt, Paříž a Stockholm. Od 24. května je plánováno obnovení letů do Kyjeva a následující den do Oděsy, dojde-li k ukončení karanténních opatření na Ukrajině dle aktuálního plánu. Od 25. května bude rovněž obnoven provozu letů do Bukurešti.

Postupné obnovování linek probíhá v souladu s předpisy a uvolňováním aktuálně platných omezení v jednotlivých zemích, tzn. může docházet i k dodatečným úpravám letového řádu.

Letenky nejenom na květen, nýbrž také na červnové a další termíny do ostatních destinací je možné rezervovat již nyní.

Současně Smartwings Group zavadí opatření na palubách svých letadel, aby cestování i v období koronaviru bylo nadále bezpečné. Mezi nejvýraznější jistě patří povinnost pasažérů vstupovat na palubu a po celou dobu letu mít nasazenu vhodnou ochranu úst a nosu (roušku), sociální distancování (dodržování dvoumetrového odstupu mezi pasažéry při nastupování a vystupování) a bezkontaktní placení při nákupu občerstvení během letu.

Na palubách letadel platí dodržování přísných hygienických standardů, kdy interiér letadel prochází před a po každém letu důkladnou dezinfekcí dle nejpřísnějších hygienických postupů, a to včetně sedaček, servírovacích stolků a kapes, úložných prostor nad hlavami či toalet.