Autobusy opět přepraví kola z Tábora na Kvildu, nově do Blatné a z Jindřichova Hradce

Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeským koordinátorem dopravy (JIKORD) opět nachystal pro Táboráky možnost přepravy kol do několika jihočeských destinací přímo z města Tábora. Už od loňského roku je umožněna přeprava kol na lince 390210: Tábor – Bernartice – Písek – Strakonice – Vimperk – Borová Lada – Kvilda.

Dve nové autobusové linky projektu RegiaMobil

Jak nás informovala referentka JIKORD Zuzana Jelínková, v letošním roce díky účasti Jihočeského koordinátora dopravy v evropském projektu RegiaMobil jsou zavedeny další dvě nové linky, a to:

390282 Tábor – Milevsko – Orlík nad Vltavou – Blatná

340384 Jindřichův Hradec – Choustník – Tábor

„Provoz linek 390282 a 340384 je zkušební a je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj. Po ukončení provozu dojde k vyhodnocení zájmu cestujících, které bude sloužit jako podklad pro případné rozhodnutí o financování linky i v následujících letech. Věříme, že nově nabídnutá služba přinese městu Tábor další rozvoj v zajištění dopravní obslužnosti i zvýšení turistického potenciálu,“ uvedla Zuzana Jelínková.

Přeprava jízdních kol

Přeprava jízdních kol začne v sobotu 5. června 2021 a skončí v neděli 26. září.

Součástí příloh jsou zjednodušené jízdní řády uvedených linek a elektronické verze plakátů k novým linkám (jedná se o samostatný plakát linky Tábor – Blatná a plakát linek vyjíždějících z Jindřichova Hradce včetně linky Jindřichův Hradec – Tábor).

 

Více informací naleznete ZDE