Zimní cestovatelské tipy s ubytováním v a&o hostel

Několik zajímavých tipů a&o hostel na výlety. Které z měst chcete navštívit?

Aachen neboli Cáchy – německý vánoční klenot

Vánoční trhy v Cáchách patří k největším a nejkrásnějším trhům v Německu. Jezdí sem především Francouzi, Belgičané či Holanďané. Město totiž leží nedaleko hranic s Holandskem a Belgií. Nejhezčí vánoční trhy jsou u katedrály Panny Marie (UNESCO) a u městské radnice. Místní vánoční trhy vděčí za svou popularitu perníčkům Printen, vánočním štolám a sušenkám Spekulatius. Trhy navštíví každoročně 1,5 milionů turistů, a přesto si zachovávají jedinečnou vánoční atmosféru. Výhodné ubytování najdete například ZDE. Hostel je přímo v centru a na trhy dojdete pěšky během pár minut.

Autor: Lokilech – Vlastní dílo

Silvestr ve Vídni

Každý rok se u vídeňské radnice koná novoroční snídaně. Událost byla vtipně pojmenována „hangover breakfast“, tedy snídaně s kocovinou. Ovšem aby přišla kocovina, musí přijít party. Většina účastníků silvestrovských oslav ve Vídní si projde takzvanou Silvestrovskou stezku. Na ní ochutnají tradiční rakouská jídla i nějaký ten punč a svařák. Večer zakončí ohňostroj v Prátru. Po novoroční snídani následuje tradiční novoroční koncert Vídeňské filharmonie. Neváhejte s rezervací ubytování, nejlepší nabídky najdete ZDE.

Drážďany: Stálice na programu

Vánoční trhy v Drážďanech patří mezi Čechy nejnavštěvovanější zahraniční trhy. Trhy se zde konají již 585 let. Ke Štrýclmarktu patří tradičně krušnohorská stupňovitá pyramida, vánoční štola a výrobky místních řemeslníků a pekařů. Kromě tohoto trhu je zde ještě dalších devět vánočních trhů. Na nádvoří Stallhof, dřevěné sruby ve stylu Après Ski na náměstí Postplatz nebo trh Augustusmarkt na ulici Hauptstraße. Až vás trhy unaví, v Městském muzeu se koná výstava umělohmotných zvířátek z časů NDR a SSSR. Výstavu najdete pod názvem Konferenz der Plastiktiere. Ubytování přímo v centru najdete ZDE

Neznámá vánoční Varšava

Nejznámější varšavské vánoční trhy jsou na Barbakánu ve varšavském Starém Městě, který tradičně trvá až do 6. ledna. Vánoční trhy najdete například i na náměstí Plac Wilsona a největší trhy jsou u Národního stadionu. Vyrostlo tu doslova celé vánoční město, kde můžete nakoupit spousty vánočních dárků a ochutnat vynikající polskou kuchyni. Najdete tu i tři velká kluziště. První polský a&o hostel se otevře prvním hostům 16. 12. 2019. Máte tak jedinečnou možnost si ubytování vyzkoušet, když je město zahaleno do vánočního kabátu.

Více informací naleznete ZDE