Výuka hrou? Skanzen Rochus otevírá své brány rodinám s dětmi.

Vzhledem k tomu, že školy zůstávají stále zavřené, rozhodli se ve Skanzenu Rochus nabídnout některé ze svých výukových programů rodinám s dětmi. Nabízí výuku na čerstvém vzduchu v neobyčejném prostředí skanzenu Rochus, s nádhernými výhledy do okolní krajiny. Na zábavu a nové vědomosti se může těšit celá rodina.

 

Vybírat lze z následujících programů:

Návraty k tradici

Pojďte se s námi vrátit v čase a zavzpomínat, jak žili naši předkové. Prohlédneme si spolu muzeum v přírodě a seznámíme Vás, jak to dříve chodilo na slovácké dědině. Poznáte, jak se dříve bydlelo, žilo a hospodařilo. Některé práce si sami vyzkoušíte a nachystáno pro Vás máme také několik zajímavých úkolů.

Šaty rostou na louce

Chcete si vyzkoušet, jak se vyrábějí šaty? Tak neváhejte a přijďte za námi do skanzenu. Seznámíme Vás s přírodními surovinami, které se k výrobě textilu odedávna používaly, a s technologií výroby oděvů tak, jak ji znali naši předkové.

Sami si budete moci výrobu vyzkoušet pomocí různých předmětů, z nichž některé jsou stoleté originály ze sbírek muzea. Zároveň Vás také upozorníme na negativní dopady, které přináší současný módní průmysl, a poradíme, co s tím.

Z pole až na talíř

Zajímá Vás, co se děje pod zemí? Pojďte s námi zjistit, které důležité děje v půdě probíhají a co se v ní všechno skrývá. Upozorníme Vás na význam půdy jako nenahraditelného zdroje života na naší planetě a také poradíme, jak bychom měli s půdou správně a šetrně hospodařit.

 

Délka jednotlivých programů: 90 min. (nebo dle domluvy)

Vstupné: dle platného ceníku

Výukové programy probíhají po předchozím objednání ve venkovních prostorách skanzenu Rochus od pondělí 11. května.

Aby mohli průvodci program připravit co nejlépe a na míru, dle věku a počtu účastníků, je nutné se na program objednat alespoň dva dny předem. Kontaktovat je můžete na čísle +420 739 387 774 nebo emailem na info@parkrochus.cz.

 

Zkuste na jeden den vyměnit Vaše domácí, výukové prostory, ať už je to dětský pokoj, kuchyně či obývací pokoj, za netradiční venkovní výuku na čerstvém vzduchu. Uvidíte, že změna prospěje Vám i Vašim dětem!

Zdroj: slovacko.cz