Vídeň v pečovatelských domech očkuje třetí dávkou

Od včerejška probíhá ve vídeňských pečovatelských domech očkování třetí dávkou proti koronaviru. Ta bude podávána během září a října v celkem sto zařízeních. Podle vídeňského starosty je třetí dávka nezbytná pro udržení ochrany a zajištění bezpečí starších obyvatel.

Očkování obyvatel pečovatelských domů ve Vídni

Ve Vídni probíhá očkování obyvatel pečovatelských domů třetí dávkou proti koronaviru. Informoval o tom vídeňský starosta Michael Ludwig, který je přesvědčen, že třetí dávka pomůže ochránit seniory a ohrožené skupiny před koronavirou infekcí. Účinnost prvních dvou dávek vakcíny podle vídeňské radnice po několika měsících prokazatelně klesá, proto je přeočkování třetí dávkou správným krokem k návratu do normálního způsobu života.

Očkování třetí dávkou bude v celkem sto pečovatelských domech probíhat celé září a říjen. Seniory a další obyvatele zařízení budou očkovat lékaři a mobilní očkovací týmy. Zároveň je ode dneška možné se na telefonním čísle 1450 nebo na impfservice.wien na třetí dávku osobně objednat.

Rakouské Národní očkovací grémium třetí dávku očkování doporučilo lidem starším 65 let a rizikovým pacientům. Doporučení k přeočkování patří prý i lidem naočkovaným vakcínou AstraZeneca nebo Johnson & Johnson. Třetí dávku by tito lidé měli získat šest měsíců od druhé dávky, zdraví lidé pak mohou třetí dávku získat za devět měsíců od druhé dávky. Od pondělí, 6. září 2021, se ve Vídni budou moct nechat naočkovat i zdravotníci, kteří svou druhou dávku získali v únoru nebo březnu.