Ve Vídni si dáte test i kávu s sebou

Ve Vídni umí snoubit příjemné s užitečným. Příkladem je speciální nabídka, kterou si pro své zákazníky připravila kavárna Café Museum na Karlově náměstí ve Vídni. Zde si hosté vedle kávy či dortu mohou poručit nově i antigenní test, a to zcela zdarma. Výsledek sloužící jako oficiální potvrzení jim kavárna zašle SMSkou nebo emailem.

Testovací kavárna

Ve Vídni, proslulé svou kavárenskou kulturou a jedinečnou atmosférou, si lidé nyní mohou zpříjemnit i antigenní testy. Café Museum na Karlově náměstí se totiž přeměnilo v testovací kavárnu, kde si zákazníci mohou nechat provést antigenní test zdarma. Odměnit se následně mohou výbornou kávou či sladkým zákuskem s sebou. Testy zde provádí číšník Patrick. Ten zde pracuje již osm let, původně je však vyučeným zdravotníkem. Dohled nad testováním zajišťuje pak farmakoložka Sylvia Salomonová z lékárny odvedle. 

 

Vstoupit do kavárny mohou zákazníci pouze s nasazeným respirátorem. Předložit musí následně svůj zdravotní průkaz, tzv. e-card, či jiný doklad totožnosti. Jen tak testovaný totiž získá oficiální potvrzení o výsledku testu, které do několika minut obdrží buď SMSkou nebo emailem. Objednávka předem nutná není.

Irmgard Querfeldová, majitelka kavárny, chce testováním pomoci a zároveň vnést život do prázdných prostor kavárny. V testování vidí navíc příležitost, jak udělat něco opravdu smysluplného. Její rodina přitom nevlastní pouze tuto kavárnu na Karlově náměstí, ale dalších devět kaváren a restaurací včetně proslulých kaváren Café Landtmann, Mozart, Hofburg či kavárny Café Residenz a Landtmann’s Jausen Station v zámeckém areálu Schönbrunn.

 

Foto: Sandra Felber/Café Museum