Uherský Brod jde s dobou – Mobilní hry pro zvídavé děti a hravé rodiče

Hra Amen s Amosem je 1 km dlouhá a Jan Amos je zde rozpustilý, zvídavý desetiletý kluk, kterému říkají Segéš. Učitel je na jeho zvídavé otázky alergický. Hráč musí Janu Amosovi pomoct, protože pro budoucnost lidstva je potřeba, aby jej neopustila zvídavost.

Ve hře Černý Janek čelí město lstivému útoku krutých Kuruců. Okolí města plení bezohlední válečníci a každému, kdo jim padne do rukou, jde o život. Sluha Janek může jejich útok odhalit, když mu na 4 km dlouhé trase pomůžete. Muší zhouba je environmentálně zaměřená hra, která řeší porušení ekologické rovnováhy.

Střed Evropy díky chybě vědce zamoří mračna nezničitelných much. Hráč musí chybu napravit a zachránit prostor k žití pro naše potomky. Trasa je dlouhá 3 km.

V poslední hře o délce 2,5 km pomáháš Hance Trnkové z Maršova zachránit před vyhynutím vzácného motýla!

Poznejte Uherský Brod, jeho historii a okolí díky mobilním hrám!

Amen s Amosem

místo: centrum města Uherský Brod

délka trasy: 1 km, 7 zastavení

V době, do které se přeneseme, je Jan Amos rozpustilý, zvídavý desetiletý kluk, kterému říkají Segéš. Učitel je na zvídavé otázky alergický. Musíš Janu Amosovi pomoct, protože pro budoucnost lidstva je potřeba, aby jej neopustila zvídavost.

Černý Janek

místo: město Uherský Brod

délka trasy: 4 km, 9 zastavení

Okolí města plení bezohlední válečníci a každému, kdo jim padne do rukou, jde o život. Uherskobrodští radní si myslí, že na mohutné hradby si Kurucové – známí jako rychle se pohybující jízdní oddíly – netroufnou. Jenže my už díky svému pohledu z budoucnosti víme, že troufnou a že bude třeba obyvatelům města pomoct, aby město nelehlo popelem. Sluha Janek může jejich útok odhalit, když mu pomůžete.

Muší zhouba

místo: Nivnická naučná stezka

délka trasy: 3 km, 6 zastavení

Muší zhouba je environmentálně zaměřená hra. Kvůli To-tově chybě zamoří v roce 2184 střed Evropy mračna nezničitelných much. Musíš to napravit.

Trnková parta

místo: Maršov

délka trasy: 2,5 km

obtížnost: lehká, 7 zastavení

Pomoz Hance Trnkové z Maršova zachránit před vyhynutím vzácného motýla!

 

Více na www.cojevbrode.cz/poznavaci-hry

slovacko.cz