Tapíří samička v ZOO Praha dostala jméno Jasmína

Jméno pruhované slečně vybrali chovatelé Zoo Praha a slavnostně jej odhalil kmotr mláděte náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

Křest tapíří samičky Jasmíny

Křest šestitýdenního mláděte proběhl v neděli v dopoledních hodinách u výběhu tapírů jihoamerických poblíž Darwinovova kráteru v dolní části areálu. Při této příležitosti si zájemci také mohli zakoupit a nechat podepsat výtisk fotoknihy Ztichlá zoo.

Tapíří samička Jasmína je nositelkou jedinečných a v evropském chovu dosud nezastoupených genů. Je prvním potomkem samice Taluen, která do Zoo Praha dorazila před dvěma lety z Francouzské Guyany. Její otec samec Tex pochází z USA, odkud přijel před patnácti lety.

 

Jméno Jasmína slavnostně odhalil kmotr tapíří samičky náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček (vpravo). Autor Petr Hamerník, Zoo Praha.
Na Jasmínino zdraví si připil peruánský hráč na andské flétny Vlado Ulrich společně s kurátorem savců Pavlem Brandlem, ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem a náměstkem primátora hlavního města Prahy Petrem Hlubučkem. Autor Petr Hamerník, Zoo Praha.

 

V rámci křtu proběhla i autogramiáda fotoknihy Ztichlá zoo. Na fotografii zleva – vrchní chovatel tučňáků a lachtanů Jakub Mezei, vrchní chovatel primátů Martin Vojáček a vrchní chovatelka vodních ptáků Aneta Kratochvílová. Autor Oliver Le Que, Zoo Praha.

 

Více informací naleznete ZDE