Slezskoostravský hrad znovu otevírá své brány

Jediný ostravský hrad otevírá své brány po dlouhých 6 měsících.  Jak a co bude otevřeno, na co se můžete těšit a co pro vás chystáme?

V úterý 4. května 2021 otevíráme venkovní prostory hradu. Znovu zpřístupňujeme hradní nádvoří, amfiteátr a terasy. Nahlédnout budete moci do obřadní síně, erbovny, kaple, kovárny a velkého sálu. Zcela uzavřeny však zůstávají hradní věž s Muzeem Jantarové stezky a Hedvábné cesty, malý sál s galerií a sklepení hradního paláce.

Slezskoostravský hrad

Nadále jsou zakázány komentované prohlídky, proto si prozatím nebudete moci vyslechnout výklad našich průvodců. I z toho důvodu jsme pro vás připravili Průvodce do kapsy, kterého si můžete zdarma stáhnout z našich webových stránek případně jej na vyžádání dostanete na pokladně hradu.

Hrad bude otevřen v květnu denně mimo pondělí od 10:00 do 17:00, od června pak denně od 9:00 do 19:00. Ceník vstupného jsme vzhledem k situaci mírně poupravili: plné vstupné 60 Kč, zlevněné 40 Kč a rodinné 160 Kč. Více na webu v sekci pro návštěvníky.

Na hrad je umožněn vstup s vašimi psími mazlíčky. Z bezpečnostních důvodů je však nutné, aby měl pes náhubek a byl na vodítku. Venkovní prostory hradu jsou bezbariérové, obtížnější může být pohyb v prostoru horního nádvoří, kde je částečně štěrkový podklad.

Také bychom vás návštěvníky chtěli požádat, abyste dodržovali platná hygienická nařízení, tzn. nosili ochranu dýchacích cest, používali připravené dezinfekční prostředky a dodržovali rozestupy.

Aktuální informace sledujte na www.sleszkoostravskyhrad.cz a na sociálních sítích facebook @slezskoostravskyhrad a instagram @slezskoostravskyhrad.