Šest dálkových tras Great Walks představuje to nejlepší z horské turistiky v Tyrolsku – 1 trasa: Orlí stezka

Legendární Orlí stezka společně s dalšími pěti dálkovými trasami tvoří řadu tyrolských „velkých procházek“ Great Walks. Jakmile na některou z nich vyrazíte, ihned zapomenete na starosti všedního dne a prožijete skutečné dobrodružství. Náročný profil stezek v závratné nadmořské výšce v mimořádně krásné alpské krajině je výzvou i pro zkušené horaly. Odměnou jsou nádherné výhledy, nezapomenutelné zážitky a pocit, že jste překonali sami sebe.

Je královnou všech dálkových turistických stezek v Tyrolsku. Orlí stezka měří 420 kilometrů. Kdybyste zvládli projít celou stezku, vyšlapali byste podrážkami pohorek siluetu letícího orla. Stezka prochází vysokohorským světem mezi obcemi St. Johann v Kitzbühelských Alpách , St. Christoph am Arlberg, Ströden a horskou chatu Stüdlhütte pod nejvyšší horou Rakouska, Großglocknerem, ve Východním Tyrolsku. Orel, král oblohy, je zároveň státním znakem Tyrolska. Dvě trasy v severním a východním Tyrolsku společně tvoří 33 jednodenních etap s celkovým převýšením 31.000 vertikálních metrů. Na zvládnutí Orlí stezky budete potřebovat hodně času, ale zavede vás do nejnádhernějších horských oblastí v Tyrolsku.

Nejkrásnější etapou je trasa v pohoří Karwendel pojmenovaná Goetheweg vedoucí po horském štítu hory Nordkette. Kontrast mezi divokými horami a výhledem na město Innsbruck je jedinečný.

Pokud milujete objevování nových koutů a pěší výlety, budete z Orlí stezky nadšení. Po absolvování jednotlivých etap se budete cítit stejně dobře jako horolezci po zdolání vrcholu hory. Trasu si můžete stejně jako ostatní turisté rozdělit do více několika denních úseků. Ale pozor mnohé etapy vyžadují alespoň minimální zkušenosti s horami, jistý krok a bezproblémové zvládání výšek.