On-line švýcarská kuchyně a masopust

Rádi bychom vás opět pozvali do  švýcarské kuchyně, ve které si v neděli 28. 2. 2021 od 09:00 společně uvaříme švýcarské dobroty na zahřátí a popovídáme se o masopustních tradicích a švýcarských karnevalech.

On-line švýcarská kuchyně

V neděli 28. 2. 2021 od 09:00 do 11:00 si společně v naší švýcarské kuchyni připravíme Bündner Gerstensuppe na zahřátí, sytý koláč Choleru a mrkvový dort – Rüeblitorte. Kromě vaření si budeme také povídat o tradičních masopustních zvycích, které se i dnes ve Švýcarsku hojně dodržují a blíže vám přiblížíme známý Fasnacht.

Pokud budete chtít vařit přímo s námi, stáhněte si náš nákupní seznam surovin, které budete v sobotu potřebovat.

Vstup do živého vysílání z naší „švýcarské kuchyně“ naleznete zde:

 

  •     sledovat vysílání přes ZOOM
  •     sledovat vysílání na Facebooku (bude vysíláno živě na  FB stránce)

 

Soutěž

Pro účastníky živého sledování bude opět připravena soutěž. Do neděle 7. 3. 2021 nám pošlete fotografii vašeho výtvoru, který jste si s námi mohli uvařit a 5 z vás oceníme švýcarským turistickým balíčkem.

Švýcarské tradice

Švýcarské karnevaly a tradice Během nedělního vysílání vám představíme Švýcary a jejich tradice z poněkud nečekané stránky. Decentní bankéři nebo obchodníci se převlečou třeba za sněhuláka, včelu nebo kaktus a s kamarády obrážejí jednu hospodu za druhou – i tak vypadá veselí během Fasnachtu v Lucernu a Basileji. V údolí Lötschental vás zase mohou překvapit vskutku strašidelné postavy Tschäggättä.

 

Více informací naleznete ZDE